Møt debutant Einar Wist Øien

[dropcap custom_class=»normal»]E[/dropcap]inar Wist Øien elsker science fiction, Frank Zappa og naturprogrammer. I vår er han bokaktuell med den illustrerte barneboka Sigurd og de flyvende dinosaurene. I dette intervjuet forteller han om hvorfor han elsker å lese. Og ikke minst: her får vi den nyslåtte forfatterens beste skrivetips! 

[spacer]

Dette er en fast, ukentlig spalte der vi ønsker å løfte frem inspirerende leseglade mennesker, forfattere, bokbloggere, bokhandlere og andre som brenner for litteratur og ivrer med leselyst.

[spacer]

Møt debuant Einar Wist Øien

Derfor skriver jeg

Fordi jeg har lyst til å fortelle historier, og jeg opplever at skriving er den måten å formidle på som gir størst spillerom for mottakerens egen fantasi.

[spacer]

Selv leser jeg mest om dagen

Om Kina! (Har dilla). Ellers noveller.Sigurd og de flyvende dinosaurene

[spacer]

Min favorittforfatter

Raymond Carver

[spacer]

Den første boka jeg leste

Dinner Time (Jan Pieńkowski)

[spacer]

Boka jeg husker best

Vesle Virgil (Ole Lund Kirkegaard)

[spacer]

Jeg elsker å lese fordi

Du kommer aldri så nærme andres tanker som når du leser.

[spacer]

Mitt beste skrivetips til nye skrivespirer

Skriv ut de tankene du egentlig ikke har troen på, også. Kanskje du endrer mening.

[spacer]

Om Einar Wist Øien

I de siste årene har han jobbet som regissør og redaktør innen TV-produksjon. Tidligere har han bodd i Los Angeles, og han har mange år som vokalist i ulike Osloband bak seg. Han dyrker grønnsaker i en parsellhage i Oslo på fritida, og drømmer om å bo et år i Japan.

Sigurd og de flyvende dinosaurene handler om Sigurd – som digger dinosaurer. Han får sjokk da læreren forteller ham at yndlingsdinosauren hans faktisk hadde fjær. Sigurd hater nemlig fugler.

[spacer]