Møt debutant Einar Wist Øien

Einar Wist Øien elsker science fiction, Frank Zappa og naturprogrammer. I vår er han bokaktuell med den illustrerte barneboka Sigurd og de flyvende dinosaurene. I dette intervjuet forteller han om hvorfor han elsker å lese. Og ikke minst: her får vi den nyslåtte forfatterens beste skrivetips! 

Møt debuant Einar Wist Øien

Derfor skriver jeg

Fordi jeg har lyst til å fortelle historier, og jeg opplever at skriving er den måten å formidle på som gir størst spillerom for mottakerens egen fantasi.

Selv leser jeg mest om dagen

Om Kina! (Har dilla). Ellers noveller.Sigurd og de flyvende dinosaurene

Min favorittforfatter

Raymond Carver

Den første boka jeg leste

Dinner Time (Jan Pieńkowski)

Boka jeg husker best

Vesle Virgil (Ole Lund Kirkegaard)

Jeg elsker å lese fordi

Du kommer aldri så nærme andres tanker som når du leser.

Mitt beste skrivetips til nye skrivespirer

Skriv ut de tankene du egentlig ikke har troen på, også. Kanskje du endrer mening.

Om Einar Wist Øien

I de siste årene har han jobbet som regissør og redaktør innen TV-produksjon. Tidligere har han bodd i Los Angeles, og han har mange år som vokalist i ulike Osloband bak seg. Han dyrker grønnsaker i en parsellhage i Oslo på fritida, og drømmer om å bo et år i Japan.

Sigurd og de flyvende dinosaurene handler om Sigurd – som digger dinosaurer. Han får sjokk da læreren forteller ham at yndlingsdinosauren hans faktisk hadde fjær. Sigurd hater nemlig fugler.