For dyrekjære smådetektiver

De to vennene Hanna og Theo bor i Lindegård dyrehage sammen med familiene sine. En dag forsvinner den hvite løveungen, Elsa. Politiet tar ikke saken på alvor. Hanna og Theo tar saken. Hvem har tatt Elsa og hvor lenge kan hun overleve uten mat? Bli kjent med Dyrehagedetektivene, en helt ny serie for nysgjerrige lesestjerner som liker dyr og spenning.

Hanna stryker den lille, hvite løveungen over ryggen. «Du skal hete Elsa», hvisker hun ned i pelsen. Den lille løven gaper uten en lyd. Det ser ut som hun forsøker å brøle. Hanna finner fram tåteflasken og løfter løven opp i fanget. Lille Elsa drikker grådig, og Hanna kan kjenne at de små løveføttene sparker henne i magen.

«Du kommer til å bli så sterk», hvisker Hanna. «Jeg skjønner ikke hvorfor mammaen din forlot deg, men jeg lover at jeg alltid skal passe på deg.»
Døra til det lille rommet blir brått åpnet. Pappaen til Hanna kommer løpende inn med den lange, grønne frakken som en kappe etter seg og håret til alle kanter. Han er dyrlege i Lindegård dyrehage. Hanna skvetter og søler litt melk på bakken. «Hysssj! Du må ikke forstyrre Elsa når hun skal sove», hvisker hun.

Pappa stryker Hanna over de lyse krøllene. «Unnskyld, Hanna min. Jeg skal bli mer forsiktig. Det er bare det at jeg gleder meg så innmari til i morgen.»


Det er planlagt flere bøker i serien om Dyrehagedetektivene. Panda på rømmen kommer allerede denne våren. I bøkene er det også egne faktasider om dyrene det handler om. Serien passer for lesestjerner fra 6 år og oppover.

Kjøp boka her – kun 149,-

Om Lindegård dyrehage

I Lindegård dyrehage samarbeider forskere og dyrepassere fra hele verden om å ta vare på sjeldne og truede dyrearter. Alle skal trives i dyrehagen – enten de har to eller fire bein, fjær eller finner.

Hvem bor og jobber i Lindegård dyrehage?

Hanna Tømmerbakke bor i dyrehagen sammen med pappaen sin Tom. Hun elsker dyr og drømmer om å bli detektiv. Hanna er ikke redd for en utfordring!

Tom Tømmerbakke er dyrelege og pappaen til Hanna. Han er veldig opptatt av å redde sjeldne dyrearter, og har reist verden rundt for å hjelpe dyr i nød.

Theodor Gonzalez bor i dyrehagen sammen med mammaen sin Marisol. Han liker å lære om dyr og har hodet fullt av fakta om alle verdens arter.

Marisol Gonzalez er direktør i dyrehagen og mammaen til Theo. Hun kommer opprinnelig fra Chile der hun ledet en gruppe forskere som jobbet med dyrevern.

Bøkene er illustrert av Isabell Martinsen.