Det norske folkemord

om nazismens vesen og drapet på jødene under annen verdenskrig

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203296932
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2017
ISBN 9788203296932
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 851
Salgsdato 29.08.2017
Emne Nazisme Faglitteratur Norge 1939-1945 Holocaust Andre verdenskrig Jøder
Det norske folkemord var et resultat av Hitlers forrykte jødehat, som bunnet i en oppfatning av verdenshistorien som et skjebnedrama der jødene var roten til alt ondt, i helt konkret og bokstavelig forstand.

Det var ikke snakk om en rangering der nazistene hatet jøder mest, afrikanere litt mindre, indere og kinesere enda litt mindre - jødene var rett og slett ikke-mennesker. Og farlige.

Tanken om jødene som en kosmisk fiende ble aldri forstått i Norge. Quisling og hans hjelpere hadde ikke engang noen grunnleggende ideologi å gjemme seg bak når de lot de norske jødene sendes i døden. Det trengte de ikke. Det var nok med en velutviklet sans for eget beste, en evne til å se en annen vei, til å late som ingen ting - en evne til ikke å føle noe.

Hitlers innerste krets kunne ikke satse på at det fantes mange nok som delte deres ideologiske overbevisning til at man kunne myrde hver eneste jøde i hele Europa. Det de satset på, var at det fantes mange nok som delte deres mangel på medfølelse og moral til at man kunne myrde hver eneste jøde i hele Europa.

Disse fant de, også i Norge.

Herman Willis

Herman Willis (f. 1954) er journalist, forfatter, oversetter og musiker, og han har skrevet både romaner og dokumentarer. Han er kjent som Norges fremste gonzojournalist, og han har i en årrekke inspirert og provosert med sine anti-autoritære, respektløse og unorske artikler. Les mer

Svein Bolling