Debutanter fra Aschehoug forlag våren 2017

[dropcap custom_class=»normal»]E[/dropcap]n tekstforfatter, en regissør, en forlagskonsulent, en litteraturviter, en sosionom, en illustratør og en forlagsredaktør – dette er vårens debutanter på Aschehoug forlag! 

[spacer]

Alle har de varierte bakgrunner, men samtidig har de så mye til felles: de vet hvor mye arbeid som skal til for å utgi en bok. Nå er de alle klar med sin første:

Christian Løchstøer er tekstforfatter og har skrevet for TV i flere år, primært innenfor humorsjangeren. Han er kjent som den tredje Ylvis, og var medforfatter for Hva sier reven? sammen med Ylvis-brødrene. Til våren debuterer Løchstøer med Rim det har rablet for – ei bok med lekne dikt for alle som lurer, tenker, drømmer og innimellom går på en smell.

Les mer her

 

Einar Wist Øien elsker science fiction, Frank Zappa og naturprogrammer. I de siste årene har han jobbet som regissør og redaktør innen TV-produksjon. Tidligere har han bodd i Los Angeles, har i mange år vært vokalist i en rekke Osloband, dyrker grønnsaker i en parsellhage i Oslo og drømmer om å bo et år i Japan.

Øien debuterer med den illustrerte barneboka Sigurd og de flyvende dinosaurene

Les mer her

 

Pia Edvardsen har en master i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo og jobber som ekstern konsulent for ulike forlag.  I 2014 vant hun skrivekonkurransen arrangert av Bøygen og BokTorsdag på Chateau Neuf.

Hennes debutroman, Vi var aldri brødre, er en vakker, liten roman om et søsterforhold som gjør inntrykk – og som man kan kjenne seg igjen i. Særlig om man har en søster.

Les mer her

 

Tobias Nordbø har mastergrad i litteraturvitenskap og har jobbet fulltid som humortekstforfatter etter endt studium. Har skrevet for to sesonger av 5080 Nyhetskanalen (NRK) og Hallo i uken (NRK) og en rekke andre.

Med Hasj og høykultur gjør Tobias Nordbø en velkjent tematikk om studenter, dop og utagerende festing til en eksistensiell roman der latteren etter hvert blir ganske mørk.

Les mer her

 

Therese Tungen jobber som forlagsredaktør i Samlaget, og har tidlegere vært redaktør i Kagge forlag og Forlaget Oktober. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø og på Aschehougs forfattarskole.

Ein gong var dei ulvar er ei samling noveller om menneske som på ulike vis møter noko nytt og ukjent i liva sine

Les mer her

 

Nora Brech arbeider som illustratør og grafisk designer, og er utdannet ved Westerdals.

Cornelia og den underlige skogen er ei nydelig bildebok som inspirerer barns fantasi og magiske tro på andre verdener.

Les mer her

 

Christian René Wold  er sosionom og jobber som bomiljøkonsulent  i NAV og miljøterapeut i Oslo Kommune. Her jobber han med forebyggende arbeid for ungdommer opp mot rus/kriminalitet.  Han har tidligere vært en del av kriminelle miljøer boka Klovnejakten er inspirert av.

Les mer her

Vil du lese mer om vårens bøker fra Aschehoug forlag? Klikk her!