Fenomenet Dan Børge

Velg format

399 kr
På lager
ISBN
9788203267505
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 267
Utgitt 2020
ISBN 9788203267505
Format Innbundet
Språk Bokmål
Bokgruppe 319
Salgsdato 22.10.2020
Emne Norge Faglitteratur 1945-1999 2000-2009 Journalistikk Biografier TV
Ingen har vært en like fast gjest i norske tv-stuer som Dan Børge Akerø. I 1986 tok Dagsrevy-reporteren spranget over til underholdningsavdelingen for å bli programleder for SenFredag. Snart ledet han med boblende overskudd den ene suksessen etter den andre på NRK, sesong etter sesong: LørDan (med den uforlignelige Vaktmesteren i Trond Viggo Torgersens skikkelse) og senere Den store klassefesten, Kjempesjansen og QuizDan. I tillegg har Dan Børge vært programleder for Melodi Grand Prix, Idrettsgallaen og et utall andre show, ikke minst musikkonkurranser.
Helt fra barndommen har Dan Børge hatt et stort, bankende hjerte for musikk. I 2014 falt det fysiske hjertet hans helt ut av rytmen og pådro ham et kraftig infarkt. Da var han en hårsbredd fra å dø, men kom som alltid tilbake. Sin siste arbeidsdag i NRK hadde han i juni 2018.
Forfatteren Dag Kullerud bringer oss nærmere mennesket Dan Børge, fra oppveksten i Frelsesarmeen og videre gjennom tiden som ung radikaler og radiojournalist, til fjernsynet gjør ham til Norges største kjendis. Parallelt med Dan Børges karriere har medialandskapet gjennomgått enorme endringer, med viktige milepæler som NRK-monopolets fall og opprettelsen av TV 2, der han var en sentral aktør. Slik blir historien om Dan Børge også en historie om Media-Norge gjennom de siste førti årene.
Dag Kullerud

Dag Kullerud

Dag Kullerud (f. 1952) er journalist og forfatter. Som journalist var han 12 år i NRK. Deretter var han i nærmere 15 år ansatt i Dagbladet, hvor han blant annet var leder av politisk avdeling og kronikkredaktør. I tillegg har han vært tilknyttet Aftenposten og den danske avisen Dagbladet Information. Han har skrevet flere skjønnlitterære bøker og en rekke sakprosabøker.

Les mer

Artikler

Fenomenet Dan Børge

Dan Børge Akerø er en av Norges mest folkekjære tv-personligheter gjennom tidene - punktum. Les et utdrag av boken her
Les mer