Caraval: Ventetida er ikke til å holde ut

Ikke hørt om Caraval? Seriøst? Hvilken stein har du bodd under? For de uinvidde: Caraval er den store snakkisen på ungdomsbok-fronten for tida. Den rykket rett inn på tredjeplass på New York Times’ bestselgerliste da den kom ut for salg i februar, og i mars kommer boka E N D E L I G på norsk.

Caraval fikk jeg servert høsten 2016 for gjennomlesing, og jeg forelsket meg totalt i fortellingen. Om Scarlett og lillesøsteren som drømmer om et annet liv, og ønsker seg vekk fra den lille øya de alltid har levd på. Scarlett har skrevet til Caravals spillmester hele livet, og tror håpet om å få delta i det legendariske spillet er ute når faren lover henne bort.

Ikke glem at det bare er et spill.

Caraval er et spill som ikke ligner NOE du har hørt om før, og internett har gått amok etter boka. Forhåndseksemplarer ble lagt ut på auksjon på eBay, og det virker som alle bokelskere var villige til å selge venstre nyre for å få lese første side. Instagram er et supert sted for å finne leseinspirasjon, og Caraval står åpenbart på toppen av cirka alle leselister denne våren. 15. mars får du tak i boka på norsk, og du kan lese mer om den her.

Klikk deg til #Caraval for å få en real dose Carval-inspirasjon. Og følg @ungebokelskere for siste nytt om den norske utgaven.

Filed under Ungdom

Ramler inn i bøker. Ring letemannskapene om dere ikke ser meg på noen timer. Sitter da antakelig fast i en fortelling.