Brakstart for Helga Flatland

En moderne familie av Helga Flatland markerer starten på bokhøsten, og for en start det er! Etter en knapp uke i butikk er førsteopplaget av En moderne familie allerede revet bort, og boka trykkes nå i andreopplag. Anmelderne har bare gode ord om Helga Flatlands nye roman, og Instagram overøses av det rosa omslaget.

«Bravo Flatland (…) denne boka sitter som et blinkskudd.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet, terningkast 6

Foreldrene til Liv, Ellen og Håkon har holdt sammen gjennom to mannsaldre. Når far Sverre fyller sytti, spanderer han reise på hele familien med barn, svigerbarn og barnebarn til en feiring på den italienske rivieraen. Under festmiddagen kunngjør foreldrene plutselig at de har bestemt at de vil skille seg. Barna lytter med stigende vantro og skepsis. Er ikke dette selvrealisering på overtid?

«Det er et sus av Ingvar Bergman i dette portrettet av en helt vanlig familie; det loddes i dybden og rives i hjerterota.»
– Maria Årolilja Rø, Adressavisen, terningkast 6

Gjennom de tre søsknenes ulike fortellinger med ulike blikk får vi fortalt historien om den samme familien, om tilhørighet, oppbrudd, konsekvenser – og om hva som egentlig utgjør en familie.

Som få andre forfattere makter Helga Flatland å skrive om de nære mellommenneskelige relasjoner. I denne familieromanen når Helga Flatland nye høyder.

#Helgaflatland

Bokleserne digger Helga Flatland, og boka finnes i disse dager i hver en krok på Instagram.

En moderne familie Helga Flatland Instagram

En moderne familie Helga Flatland Instagram

Kjøp En Moderne Familie her

Dramatikken i våre vanlige liv, dynamikken i relasjonene og hvordan en skilsmisse kan rykke oss ut av posisjon, er beskrevet med stor ømhet, farge og friskhet.
– Torborg Igland, Fædrelandsvennen, terningkast 5

Helga Flatland beviser på ny at hun er en usedvanlig skarp og klok observatør av mennesker.
– Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

… et ubehagelig nært familiedrama med et tema som angår oss alle. (…)En moderne familie er en av bøkene som bør leses.
– Janne Bjørgan, Hamar Arbeiderblad

Helga Flatland

Helga Flatland har bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og har tatt treårig utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Hun debuterte med romanen «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» (2010), som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med «Alle vil hjem. Ingen vil tilbake» (2011). «Det finnes ingen helhet» (2013) avslutter trilogien. I 2015 ga Helga Flatland ut «Vingebelastning», og debuterte samme år som barnebokforfatter med «Eline får besøk».
Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere. Hun har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på.

Flere bøker fra Helga Flatland