Bokjuletre? Ja takk!

Slik lager du ditt eget bokjuletre

Bokjuletre har blitt tradisjon på forlagshuset, og i år er det bygd opp av barne- og ungdomsbøker. Ønsker du deg et bokjuletre hjemme? Her kommer noen råd fra oss, basert på hardt opparbeidet erfaring.

Vårt juletre består av 500 bøker, og er nærmere to meter høyt, men du lager enkelt en miniatyrversjon hjemme om du ikke har så mange bøker. Et bokjuletre er vakkert i stua, på jobben eller i klasserommet – og du trenger ikke tenke på å støvsuge barnåler, eller finne ut hvem som skal bære det ut i januar.

 

Slik lager du ditt eget bokjuletre

Husk dette når du stabler bokjuletre hjemme:

  • Tykkelsen og størrelsen på bøkene er viktig. Start med de tykkeste, bredeste bøkene nederst og pass på at hver rad er like høy før du starter en ny
  • Det er fargen på ryggen som avgjør hvilken farge treet får. Bestem deg for om du vil ha tydelige striper på treet, ensfarget, eller en god miks av farger
  • Lag en stamme av gråpapir før du stabler, da blir det enklere å holde formen – ingen ser stammen til slutt, så den trenger ikke være vakker
  • Smalne inn mot toppen ved å bruke tynnere, og mindre bøker
  • Topp ditt bokjuletre med julelys – og en flott stjerne!

Her er bøkene vi brukte:

Kan doktor proktor redde jula? Stappfull av god underholdning for barna, og med en praktfull rød rygg som skaper fine striper i treet.

Egoland gir et innblikk i hvordan Norge hadde vært om en Trump-lignende statsminister satt ved roret. Den grønne fargen, og bokas tykkelse, gjør at den egner seg utmerket som kropp i et juletre.

Tante grusoms dyplilla farge minner om advent med en gang du ser den, og er den morsomste gaven få fra tanta si i år (gratis ugle inkludert).

Egoland får hjelp fra Kryptalportalen til å skape den grønne fargen på treet. Det spøker for superbitchene er også ei ypperlig bok å ty til om du går for grønt fargetema.

Rumpa til Ingvar Lykke er hysterisk morsom, og litt flau, med en blåfarge som gir en fin kontrast til alt det grønne.

Tom Gates er en favoritt blant barna, og fikk plass mot toppen av treet – for å smalne det inn.

Stjerna i årets boktre kunne ikke bli en annen bok enn den knallgule Lars er LOL, som ble tildelt ARKs Barnebokpris 2016.

Lykke til med å bygge ditt eget bokjuletre, og legg gjerne inn bilde av det på Facebook-siden vår så vi får se!

 

Slik lager du ditt eget bokjuletre

Filed under Hobby & fritid

Ramler inn i bøker. Ring letemannskapene om dere ikke ser meg på noen timer. Sitter da antakelig fast i en fortelling.