Bøker til pollenallergikeren

Aaah, bjørka. Endelig spirer du igjen. Endelig tetter du bihuler over det ganske land, gir ellers klare hoder bomull i hjernen og forviser oss til en verden bak lukkede dører og vinduer.

Jeg er nok ikke alene om å bli i dårlig form i det øyeblikket bjørka velger å våkne til liv. Vinduene boltes igjen, og jeg søker trøst i muligheten for å ha hjemmekontor mens allergimedisinen kicker inn.

Den eneste gleden jeg finner mellom snytepapiret er en velassortert bokhylle, og et fullada Kindle-brett. For når verden utenfor vinduet mitt er stappet med ekkelt pollen kan jeg flykte inn i en en annen – frem til den verste faren er over.

Bienes Historie

Denne har stått på leselista mi lenge. Tror den kan gi meg gode grunner til ikke å kappe ned alle bjørke-trærne jeg ser også, og det er jo en fordel.

Bienes Historie klatrer på bestselgerlistene i Tyskland, vant bokhandlerprisen i 2015 og har fått fantastiske anmeldelser.

Les mer om Bienes Historie

 

I gode og onde dager

Er svak for bøker som vever inn historiske hendelser. Nevner du i tillegg kongehus er jeg solgt! Her veksler vi mellom 1914 og tsar-familiens fall, og 2016 hvor Kitty Fisher finner et juvelbesatt anheng som leder henne til en for lengst begravet familiehemmelighet.

Les mer om I gode og onde dager

Hvis helvete var av is

På mitt mest pollen-desperate lengter jeg alltid tilbake til vinteren. Har trua på at denne iskalde krimen kan transportere meg til et litt kaldere sted.

Les mer om Hvis helvete var av is

Ishavspirater

Blir aldri for gammel for barneromaner! Særlig ikke når den sammenlignes med både Astrid Lindgren og Frost. Denne er helt perfekt som høytlesningsbok for 6+. Så om du har pollen-barn kan dere jo lese sammen.

Les mer om Ishavspirater

Med så mange bøker er det nesten vanskelig å velge. Rettelse: det ER vanskelig å velge. Tror jeg må bruke elle-melle-metoden. Ha ei fin pollen-tid.