Bøker om verdensrommet

Foto: Jeremy Thomas

Vi mennesker har alltid løftet blikket oppover, og lurt på hva som befinner seg der ute mellom stjernene.

Ikke at vi alltid har vært enige om hva det «der oppe» består av. Er det et glasstak? Er det et spetakkel laget kun for oss? Eller er det noe mer?

I dag veit vi jo at vi bor på planeten Jorda, som suser rundt i verdensrommet i rekordhastighet. Allikevel blir jeg beskyldt for å sitte for mye i ro, men ok.

Opphav til masse bøker

Verdensrommet er uendelig stort, og jeg blir svimmel hver gang jeg tenker på det. I tillegg til å være stort, fylt med romsøppel og stjernestøv er det også opphav til masse kule bøker – som er verdt å benke seg ned med når du klør etter å vite hva som er der ute.

Det er ikke sikkert du får et resultat med to streker under svaret, men det er i alle fall inspirasjon til hva som er, kunne vært, eller vil være i verdensrommet.

Oppdrag Mars – Reisen, av Jørgen Brekke.

Funker bra for de mellom 9 og 12, eller oss som er litt eldre og som ønsker å sluke ei spennende, og underholdende bok.

Tolv utvalgte ungdommer gjør seg klare til å dra til Mars, for å slutte seg til de voksne som allerede er der. Men Østtsarriket rasler med sablene, de okkuperer Norge. Like før de tolv er klare til å dra fra månen til Mars, blir basen deres utsatt for et selvmordsangrep. Det er med nød og neppe de klarer å flykte i romskipet, og på Mars venter nye utfordringer. For hvem er spionen fra Østtsarriket?

Dette er den andre boka i serien Oppdrag Mars. Den første heter Oppdrag Mars – Akademiet, og den kan du lese mer om her.

Kjøp Oppdrag Mars 2 her

Baksiden av Endre Lund Eriksen

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen.

Snart får vi vite mer om pappas nye tilværelse. Han er på månen, ble reddet av Oleg, men er samtidig fange. Nå har han klart å snike seg til å sende mailer til datteren.

Bestill Baksiden her

Rød Revolt av Pierce Brown

16 år gamle Darrow er en av de Røde, den laveste kasten på planeten Mars. Dypt under jorden jobber de Røde for å gjøre planetens overflate levelig for sine etterkommere.
Men alt viser seg å være en løgn!
I generasjoner har en dekadent overklasse levd i sus og dus på overflaten. Darrow vil gjøre alt for å ødelegge sine fiender, selv om det betyr at han må bli en av dem – en Gyllen.

Red Rising-trilogien har tatt verden med storm. Dette er den første boka.

Bestill Rød Revolt her