Bøkenes verden

Kjære mamma, gratulerer med morsdag

Kjære mamma, gratulerer med morsdag

av

P

å morsdagen velger vi å feire den helt normale mammaen. Hun som tyr til en skive med sjokoladepålegg som forhandlingsmiddel, bruker iPaden som barnevakt og støvsuger opp Lego når hun blir sur.

Det var ikke (s)kjedelig å lansere Gleden med skjeden

Det var ikke (s)kjedelig å lansere Gleden med skjeden

av

L

anseringen av Gleden med skjeden ble alt annet enn (s)kjedelig! 200 mennesker flommet inn i lokalet for å høre forfatterne bli bokbadet av Sigrid Bonde Tusvik, og jaggu ble det ikke mulighet for å få med seg en signert bok og kjøpe et vulva-smykke også.

Statsminister Fahr ekspertkommenterer

Statsminister Fahr ekspertkommenterer

av

U

nder den amerikanske valgnatta ønsket Statsminister Fahr å ekspertkommentere valget live. Den kontroversielle figuren (kjent hovedsakelig for sin deltakelse i Egoland) sjarmerte seg inn til kommentatorstillingen, men rollen brukte han i stor grad for å fremme egen politikk – den sleipingen. Her er uansett et tilbakeblikk på Statsministerens.. øhm.. fargerike kommentarer.

Fem på Sehesteds plass

Fem på Sehesteds plass

av

M

arius Ektvedts roman FEM handler om en mann med sterke tvangstanker. Blant annet forsøker han å unngå alt som har med ulykkestallet 5 å gjøre. Vi spurte fem forbipasserende på Sehesteds plass om deres forhold til «tvangstanker» eller andre ritualer i hverdagen.

Bokjuletre? Ja takk!

Bokjuletre? Ja takk!

av

B

okjuletre har blitt tradisjon på forlagshuset, og i år er det bygd opp av barne- og ungdomsbøker. Ønsker du deg et bokjuletre hjemme? Her kommer noen råd fra oss, basert på hardt opparbeidet erfaring.

Kjære pappa

Kjære pappa

av

F

arsdag er til for å hylle alle fedrene her i verden, men også for å takke dem for alt de gjør for oss – og kanskje la dem sove en time ekstra. Pappaen min skal også få en bok, for jeg vet han syns harde pakker er best.

Historien bak boka: De dødes hus

Historien bak boka: De dødes hus

av

D

en norske rettsmedisineren Orla Os bor i Latinerkvarteret i Paris og har kontor i Quai de Orfèvres ved Seinen. I De dødes hus må hun og kompanjong Nicolas Roland bevege seg ut av byen. En eldre mann blir funnet død, og etterforskningen leder politiet til en av de største vingårdene i Bordeaux.