Bøkenes verden

Det var ikke (s)kjedelig å lansere Gleden med skjeden

Det var ikke (s)kjedelig å lansere Gleden med skjeden

av

L

anseringen av Gleden med skjeden ble alt annet enn (s)kjedelig! 200 mennesker flommet inn i lokalet for å høre forfatterne bli bokbadet av Sigrid Bonde Tusvik, og jaggu ble det ikke mulighet for å få med seg en signert bok og kjøpe et vulva-smykke også.

Statsminister Fahr ekspertkommenterer

Statsminister Fahr ekspertkommenterer

av

U

nder den amerikanske valgnatta ønsket Statsminister Fahr å ekspertkommentere valget live. Den kontroversielle figuren (kjent hovedsakelig for sin deltakelse i Egoland) sjarmerte seg inn til kommentatorstillingen, men rollen brukte han i stor grad for å fremme egen politikk – den sleipingen. Her er uansett et tilbakeblikk på Statsministerens.. øhm.. fargerike kommentarer.

Fem på Sehesteds plass

Fem på Sehesteds plass

av

M

arius Ektvedts roman FEM handler om en mann med sterke tvangstanker. Blant annet forsøker han å unngå alt som har med ulykkestallet 5 å gjøre. Vi spurte fem forbipasserende på Sehesteds plass om deres forhold til «tvangstanker» eller andre ritualer i hverdagen.

Bokjuletre? Ja takk!

Bokjuletre? Ja takk!

av

B

okjuletre har blitt tradisjon på forlagshuset, og i år er det bygd opp av barne- og ungdomsbøker. Ønsker du deg et bokjuletre hjemme? Her kommer noen råd fra oss, basert på hardt opparbeidet erfaring.

Kjære pappa

Kjære pappa

av

F

arsdag er til for å hylle alle fedrene her i verden, men også for å takke dem for alt de gjør for oss – og kanskje la dem sove en time ekstra. Pappaen min skal også få en bok, for jeg vet han syns harde pakker er best.

Historien bak boka: De dødes hus

Historien bak boka: De dødes hus

av

D

en norske rettsmedisineren Orla Os bor i Latinerkvarteret i Paris og har kontor i Quai de Orfèvres ved Seinen. I De dødes hus må hun og kompanjong Nicolas Roland bevege seg ut av byen. En eldre mann blir funnet død, og etterforskningen leder politiet til en av de største vingårdene i Bordeaux.

Les deg bort i høst

Les deg bort i høst

av

H

vem som helst reise, erfare, oppleve og sanse seg rundt i verden og i tid og rom – selv om man ikke har mulighet til å reise selv. Selv om det er høst og ferie, og alle andre har planer om å dra et sted.