Bøkene som får barna til å lese

Hvordan får du barna til å lese? Velg en bok som fenger.

Som barn slukte jeg bøker. Det hadde ikke noe å si om de var tynne eller tykke, ment for barn eller voksne. Jeg bidro noe vanvittig til klassens lesekonkurranse, og etter en ferietur kom jeg hjem like bleik som da jeg dro – fordi jeg hadde ligget under en parasoll og lest mens de andre plasket i basenget.

Det varierer hvor mye barn leser, og lesegleden kan gå i bølger. Uansett hvor mye eller lite barnet ditt liker å lese vil det alltid handle om å fikke den riktige boken. Finner dere den vil barnet synke ned i sidene og bli der til det ikke er flere igjen.

Denne våren byr på en rekke nye bøker for de yngste leserne, og vi gleder oss til de skal bli kjent med dem. Her finner dere garantert ei bok til fenger, og får barna til å lese.

Foreldrebyrået av David Baddiel

Harry er lut lei foreldrene sine. De er kjedelige, de er strenge og det er deres skyld at han heter Harry. Derfor ønsker han seg noen nye, bedre foreldre. Når han blir dratt inn i en ny verden møter Harry Foreldrebyrået, hvor barn får velge seg perfekte foreldre.

Det er som om en drøm går i oppfyllelse, men det tar ikke lang tid før Harry skjønner at det å velge nye foreldre er mye vanskeligere enn han hadde trodd.

Utgis: 19. mars 2018

Leonas hemmelighet av Line Baugstø

En ny jente i klassen! Malin er spent. Kanskje er det en ny bestevenninne? Kanskje er den nye en superjente som kan hamle opp med Sarah og de andre som bestemmer i klassen? Men da den nye jenta begynner, er hun svært sjenert. Malin prøver å bli kjent med henne, men det er tydelig at Leona har en hemmelighet. Etter noen dager blir hemmeligheten brutalt avslørt i gymtimen. Det viser seg at Leona egentlig er gutt. Hvordan går det nå? Med Leona og resten av klassen?

Utgis: 15. mars 2018

De voksne av Fredrik Høyer

Det er kaotisk. To gode venner, der den ene er litt forelska i den andre. Edvin sliter hjemme, og skaper seg en egen fantasiverden, blant annet med en konspirasjonsteori om at de voksne er slemme.
Jeg-personen ender opp med å svikte Edvin. Han blir invitert på en fest, men sier ikke noe til Edvin. Det viktigste for ham er å passe inn i gjengen, og da ofrer han Edvin.

Utgis: 15. april 2018

Nørd av Mina Lystad

Marie er klønete, og skulle ønske hun var like pen og kul som Heddy i klassen. Heddy har tusenvis av følgere, og vet hvordan man setter opp håret så det ser dødsfint ut. En dag bestemmer læreren at alle må prøve å skape et internettfenomen. Marie legger ut videoer av hvor klønete hun er, og gjør plutselig stor sukess. Alle ler av henne, men på en annen måte enn før – Marie har blitt populær. Men er det verdt det?

Utgis: 17. april 2018

Tom Gates 9: Best i klassen (nesten) av Liz Pichon

Tom Gates’ beste tips for å bli best i klassen
(Dessverre gjør han ingenting av dette selv):
Hold deg våken i timene (det hjelper!)
Ikke tegn morsomme bilder av lærerne dine.
Unngå bøller, så slipper du problemer.
Ikke la moren og faren din skrive noe i kontaktboka.
Ikke la den sura søstera di sjefe over deg (har ikke noe med skolen å gjøre, men viktig likevel).

Utgis: 20. januar 2018

Varulvens hemmelighet av Kristina Ohlsson

Det har blitt høst i den lille landsbygda Eldsala, og det har ikke skjedd noe uvanlig siden sommerens zombiefeber. Men så begynner mystiske ting å skje. Flammer blusser opp i skogen hver eneste natt, og det er grunn til å tro at noen tenner på med vilje. På samme tid begynner store ulver å luske rundt i landsbygda.

Men det er noe mistenkelig med ulvene. Hvorfor har de våt pels og lysende, grønne øyne? Kan det være varulver som flokker rundt husene og venter på en mulighet til å angripe? Herbert og bestevenninnen Sally må nok en gang løse et farlig mysterium.

Utgis: 19. februar 2018

Filed under Barn

Ramler inn i bøker. Ring letemannskapene om dere ikke ser meg på noen timer. Sitter da antakelig fast i en fortelling.