Bildebøker for de minste

Bildebøker er for mange barn inngangen til bøkenes verden. Og ofte tar de opp problemstillinger som barna har i sine egne livFra Plutselig av Nina E. Grøntvedt

Bildebøker er for mange barn inngangen til bøkenes verden. De er fascinerende for selv de yngste leserne, og ofte tar de opp problemstillinger som barna har i sine egne liv, og fordi fortellingene er gjenkjennelige blir de også spennende.

De fleste barn kan kjenne igjen det å ikke ha noen å leke med, eller det å slutte med bleier. Bøker kan være en fin måte å snakke om ting som opptar barnet, samtidig som man får en hyggelig stund sammen med ei bok.

Noen bildebøker er blitt klassikere, og finnes i ulike utgaver i hjem over hele landet. Andre er helt nye, og bare venter på at et barn skal oppdage dem.

Plutselig av Nina E. Grøntvedt

Ingenting er så kjedelig som å kjede seg. Men ingenting er så fint som å ikke kjede seg lenger, sånn helt plutselig.

Nina Elisabeth Grøntvedt og Bård Sletvold Torkildsen har laget en varm og vakker bildebok om vennskap.

Og om hvor plutselig alt kan forandre seg når du får en ny venn.

Illustrert av Bård Sletvold Torkildsen

Kjøp boka her

Hva gjør du Lukas? Av Johan B. Mjønes

Vesle Lukas har ingen å leke med. Han tusler rundt på egen hånd, og begynner snart å leke for seg selv. Da nærmer de andre barna seg, de vil være med ham og bygge hytte. Historien utvikler seg, og til slutt er de med, alle barna. For i Lukas sin hytte er det god plass.

Illustrert av Åshild Irgens.

Kjøp boka her

Babyens første ord skal være pappa av Jimmy Fallon

Alle vet at pappaer jobber hardt for å forsikre seg om at barnets første ord blir PAPPA. Men funker det?

Jimmy Fallon, en av verdens morsomste menn, gjorde alt han kunne for at det første datteren hans skulle si var «pappa». Når han ikke lærer babyer å snakke er han vert for The Tonight Show på NBC.
Fallon bor i New York sammen med kona si, Nancy, og døtrene Winnie Rose og Frances Cole.

Winnie sitt første ord var «mamma».

Jeg må tisse! sier Nora av Irene Marienborg

Nora-bøkene er fargerike, lekne og gjenkjennelige fortellinger for de aller minste – et nytt småbarnsunivers.

Mamma vil at Nora skal slutte med bleie. Men Nora syns det er skummelt å gå på voksen-do. Heldigvis finner Filip en lur løsning.

Les også «Det regner! sier Nora», «Fine prikker! sier Nora» og «Jeg vil bake! sier Nora.

Kjøp boka her

Juleønsket av Beatrix Potter

Petter Kanin håper nissen har med en reddik i julepresang. Natt til julemorgen får ikke Petter Kanin sove, han er så spent på om nissen kommer. Og hva er alle disse rare lydene i og utenfor hulen? Er det nissen?

Boken er basert på figurene som ble skapt av Beatrix Potter (1866-1943). Kjent for sine humoristiske fortellinger om kaniner, mus, piggsvin, frosker og andre dyr. Bøkene er illustrert med hennes egne akvareller. Særlig er historiene om Petter Kanin blitt klassikere for flere generasjoner over hele verden. Potter skrev mer enn 23 bøker, de mest kjente mellom 1902 og 1922.

Kjøp boka her

Filed under Barn

Ramler inn i bøker. Ring letemannskapene om dere ikke ser meg på noen timer. Sitter da antakelig fast i en fortelling.