Barnebokfestivalen 2017

Det er klart for Barnebokfestivalen 2017

Det er med stor glede vi for tredje året på rad inviterer til Barnebokfestival i Oslo!

En samlet forlagsbransje går på ny sammen for å tilby barn, ungdom og voksne det beste vi har! Til sammen har over 10 000 publikummere besøkt de ulike arrangementene i løpet av festivalens to første år.

Samtlige arrangementer er graits og åpne for alle. Torsdag og fredag vil byen være full av barnehagebarn, småskoleelever og ungsommer som skal være publikum på arrangementer som «Boktimen for de minste», «3 på 1 time» og «Ungdomsshow».

I tillegg blir det spennende arrangementer for enhver smak lørdag 16. september. Da kan dere for eksempel starte dagen klokken 11.30 på Cappelen Damm der dere får høre om Bukkene Bruse som skal begynne på skolen. Deretter kan dere traske den korste veien bort til Gyldendalhuset og barneshow for de minste med Brillebjørn. Utover dagen går det slag i slag med noe for enhver smak og for alle aldre. Det er kort vei mellom de ulike arrangementsstedene, så her er det muligheter til å fylle en hel lørdag!

Vi gleder oss veldig til årets festival og ønsker dere alle hjertelig velkommen til festlige dager!

Program for Barnebokfestivalen 2017

Dette kan du oppleve på Aschehoug-huset lørdag 16. september:

Sal 1

12.30: Tegne- og sjokoladeshow med Hans Jørgen Sandnes.
Hans Jørgen Sandnes har illustrert boka Det aller beste med sjokolade. Kom og se hvordan han gjør det, og kanskje blir det en smakebit også.

13.00: Line Ranslebråten: Dyrene som forsvant – historier om utryddede dyr som du kanskje ikke kjenner til!
Line skriver og lager fantastiske tegninger for barn. Hun forteller og leser fra boken i tillegg til å vise deg triksene på hvordan du kan tegne dyr Mei med på en morsom og spennende forteller- og tegnestund sammen med Line!

13.30: Rett i dass med Pia Strømstad og Flu Hartberg (Fra 4 år og oppover)
Forfatter Pia Strømstad og illustratør Flu Hartberg har laga ei morosam faktabok om doen gjennom historia og i framtida. Bli med på denne stinkande reisa gjennom bæsjens historie når Pia og Flu teiknar og fortel frå boka!

14.00: Tegneshow!
Tegneserieskaper og illustratør av Edward Rubikon-bøkene, Aleksander Iversen, lager tegneshow sammen med Bukkene Bruse-illustratør Gry Moursund. Programleder: Liv Gulbrandsen.

Sal 2

13.00: Lær å tegne tegneserie med tegneserieskaper Tore Strand Olsen
Tore Strand Olsen kan tegneserier. Nå kan også du lære å tegne striper, serier og ikke minst lage dine egne figurer av en proff. Her får du tips om alt du trenger å vite for å skisse, tusje og eventuelt publisere dine egne tegneserier.

Sal 3

12.00: Les inn din egen mini-lydbok! (Fra 8–12 år)
Ta med en tekst du liker eller finn en hod oss. Vi viser deg hvordan du kan lese inn en mini-lydbok, alene eller sammen med en voksen. Vår produsent gir deg de beste lesetipsene, og du får lydfilen på e-post i etterkant.
Varighet 3 timer.