Nominert til barnas bokpris

Barn er de aller viktigste leserne. Bøker lærer oss så mye om verden omkring oss, og åpner for nye ideer og perspektiver. Derfor blir vi alltid så glade når barn er med på å lese og stemme fram bøker de selv liker. I år har Aschehoug to nominerte til Barnas bokpris i Bergen.

Bergen Offentlige Bibliotek er arrangør av Barnas bokpris, og barn i 5.–7. trinn leser bøkene som blir nominert av biblioteket.

Innkjøpte klassesett sirkulerer mellom de påmeldte skolene, og barna får oppleve bøkene gjennom egen lesing og lytting, og bibliotekarenes egne bokprater.

Til sammen 600 barn stemmer fram den boka de likte best.

Prisutdelingen foregår i biblioteket onsdag 15. januar 2020, så det er ennå god tid til å lese bøkene. Juryen, forfatterne og bøkene feires med Barnas bokprisfest, der de tre forfatterne som har fått flest stemmer fra barna er invitert.

Vinneren holdes hemmelig helt fram til barna åpner konvolutten på prisutdelingen. Premien er et unikt trofé som er designet ut fra innspill fra barna selv.

Barnas bokpris ble delt ut første gang i 2015, og gikk da til A. Audhild Solbergs Kampen mot Superbitchene. Siden har Bobbie Peers (Luridiumstyven), Bjørn Ingvaldsen (Far din) og Ingunn Aamodt (Dukkens rette eier) blitt kåret til vinnere av Barnas bokpris.

De nominerte

Aschehoug er så heldige at vi har to nominerte til Barnas bokpris: Line Baugstø for Vi skulle vært løver og Endre Lund Eriksen med Verdens beste pappa.

Resten av de nominerte er:

  • Kaia Dahle Nyhus: Verden sa ja!
  • Malin Falch : Nordlys 1 Reisen til Jotundalen
  • Arne Svingen: En himmel full av skyer

Vi skulle vært løver

En ny jente i klassen! Malin er spent. Kanskje er det en ny bestevenninne? Kanskje er hun en superjente som kan hamle opp med Sarah og de andre som bestemmer i klassen? Men da den nye jenta begynner, er hun svært sjenert. Malin forsøker å bli kjent med henne, men Leona er ikke enkel å komme inn på. Det viser seg at hun skjuler en hemmelighet, en hemmelighet som blir brutalt avslørt i gymgarderoben. Leona er født i feil kropp! Da får Malin får en ny utfordring: Er hun modig nok til å forsvare den som er utstøtt av alle de andre?

Verdens beste pappa

Når man begynner på en ny skole og ikke kjenner noen, er det enkelte ting man ikke bør gjøre. Det vet Mads mye om.

Derfor begynner han å skrive brev til den amerikanske presidentens sønn, som snart skal flytte til Det hvite hus. Så slipper han å gjøre de samme feilene som Mads.

Heldigvis har Mads verdens beste pappa, som har lært han tøffing-loven: Ta igjen med dobbel dose og ikke ta dritt fra noen.

Hvis Mads følger den, vil nok alt gå bra.

Så lenge ingen finner brevene.