Bli kjent med spøkelsesvennene Magnus og Saga

Alle vil ha en bestevenn. Men hva gjør du hvis bestevennen din er et spøkelse?

Magnus har nettopp flyttet til Vandredal, og sliter med å finne seg til rette. Vennene Chris og Even liker å gjøre rampestreker, mens moren til Magnus maser hele tiden om at han må gjøre lekser.

- Du virker ganske ålreit, Magnus, i motsetning til alle de andre småungene her på skolen. Men du har fortsatt mye å lære.

- Du er heldig som traff oss!

Ingen forstår hvordan Magnus har det. Helt til Saga dukker opp. Men Saga er ikke en helt vanlig venn. Hun er et spøkelse, og bare synlig for Magnus.

Det er ikke hver dag  man treffer et spøkelse, og Magnus blir sittende og snakke med Saga til langt på natt:

- Hvorfor er det bare jeg som kan se deg?

- Jeg aner ikke! Jeg har aldri opplevd noe som dette før. I det ene øyeblikket hvilte jeg i kattefiguren min, eller din, da. I det neste kjente jeg en slags varme som vekket meg. Og der sto du, helt forvirret og så på meg!

- Haha. Jeg ble skikkelig redd! Chris og Even kommer til å plage meg i evigheter på grunn av det ...

- Er det vennene dine? De virket ikke så veldig snille ...

- De er ikke slemme, heller. De er bare tøffe, liksom. Og så tuller de mye. Men jeg har ikke kjent dem så lenge, jeg har bare bodd her i Vandredal i noen uker. Mamma fikk ny jobb etter at hun og pappa skilte seg, og jeg har ikke sett pappa på kjempelenge. Og mamma er sur på meg hele tiden og maser om lekser og om at jeg ikke må være så mye sammen med Chris og Even … Men det er hennes skyld at vi flyttet fra alle vennene mine, og det er bare Chris og Even som vil være sammen med meg her!

-Det høres skikkelig vanskelig ut … Men jeg kan også være vennen din. Hvis du vil da?

- Seriøst?! Selv om du er et spøkelse?

Men Saga skjuler noe, og vil ikke fortelle hva det er.

 

En nydelig magisk tegneserieroman om mystiske vesener, gamle hemmeligheter og nye venner.

Perfekt for deg som liker spenning og eventyr!

Og tenkt, helt bakerst i boken lærer Michelle deg hvordan du kan tegne Saga. 

Sjekk www.spøkelsesvenn.no for mer moro!

Michelle Tolo

Michelle Tolo

Michelle Tolo (1991) er en illustratør og konseptdesigner fra Bergen. Hun er utdannet CG artist fra The Animation Workshop i Danmark, og jobbet i reklame- og filmindustrien i London i 3 år, før hun flyttet hjem til Norge. Nå jobber hun som frilanser her, med hovedvekt på konseptdesign for reklame, film og spill, ofte for internasjonale studioer.

Les mer

Utdrag fra Rundt jorda og tilbake av Inger Johanne Sæterbakk

Rundt jorda og tilbake er ei bok om dei lyse og dei mørke tonane i gitaren, om dei glade og dei triste songane, om den stjerna som lyser sterkare enn dei andre og det smilet som betyr meir enn noko anna

Utdrag fra Jeg drømte at du drømte om meg av Fanny Vaager

Jentene i klassen er idioter og moren skjønner ingenting. Læreren foreslår at hun ikke skal la seg irritere av alle rundt seg, men det er ikke så lett som det høres ut som.

Utdrag: Alt som rimer på Gro av Elin Hansson

Alt som rimer på Gro er en ellevill fortelling om mopser, forelskelser og sceneskrekk.