Oppdagerklubben

Endelig skriver Bobbie Peers for yngre lesere. Oppdagerklubben er en helt ny serie for lesere fra seks år og oppover. Dette er oppfinnsomme eventyr som er lette å lese. Bøkene er lekent illustrert av Sandra Steffensen.

Oppdagerklubbens univers er et lekent bakvendtland der barnas fantasi redder dem fra både skumle pirater og robotmonstre. Bli med Ella og Felix på eventyrlige oppdagelsesreiser! Til nå har Bobbie Peers skrevet Marshmallowsmaskinen og Skilpaddekanonen i denne serien, men vi kan glede oss til flere bøker - allerede neste år kommer to nye! 

 

"Ren underholdning er også en menneskerett for barn.

Inspirerende fantasifullt både i tegninger og i ord." 

Bergens Tidende

Marshmallowsmaskinen

Bok 1 i Oppdagerklubben

Ella og Felix reiser av gårde i et luftskip for å finne ut hvorfor den store marshmallowsmaskinen har sluttet å virke. Uten marshmallows vil de skumle pirajapiratene bli enda farligere.

Les utdrag av Marshmallowsmaskinen her:

Ella lukket verktøykassa og smilte. 

Foran henne stod en globus. Men det var ikke en vanlig globus. Ella hadde malt den i skinnende neonfarger og tegnet inn kule oppfinnelser over hele jorda med en svart tusj. Et rådhus med vinger, et vaffelhelikopter og et UFO-diskotek. 

Nå gjenstod det bare å få globusen til å snurre rundt av seg selv.

Ella ristet forsiktig på den, og kunne så vidt kjenne de to magnetene hun hadde montert på innsiden. Så sjekket hun den lille motoren hun hadde festet på undersiden. Hvis hun hadde gjort alt riktig, ville globusen snurre rundt når hun trykket på den lille bryteren. Akkurat som en ekte planet ute i verdensrommet. 

Dette var det kuleste hun noen gang hadde bygget. Og Ella hadde bygget mye. Ella var nemlig en ombygger. Hun elsket å bygge ting om og gjøre dem enda kulere.

Ella kjente en sitrende spenning idet hun satte pekefingeren på bryteren. Så trykket hun på den. 

Motoren startet, og globusen begynte å snurre rundt som en karusell. Men så begynte den plutselig å lyse.  Det var merkelig, tenkte Ella. Hun hadde da ikke montert noen lyspære der inne? 

Globusen snurret fortere og fortere og lyste sterkere og sterkere. Først beundret Ella den lysende kula. Men så skjedde det noe som gjorde at hun skvatt. Globusen ga fra seg en høy durelyd. 

Dette er veldig merkelig, tenkte Ella. Så skjedde det noe enda merkeligere.

Det var som om globusen vokste og ble større.

Ella så seg omkring. Hele rommet så ut til å vokse. Men plutselig skjønte Ella at det var omvendt: Det var ikke rommet og globusen som vokste, det var hun som ble mindre.

Hun krympet!

Skilpaddekanonen

Bok 2 i Oppdagerklubben

Ella og Felix lander i ørkenen for å finne ut av hvorfor det plutselig har begynt å regne skilpadder der. De oppdager at de slemme pirajapiratene står bak angrepet, og bestemmer seg for å lure dem i en felle.

Les utdrag av Skilpaddekanonen her:

Ella åpnet døra til rommet sitt. Hun gikk inn og lukket døra forsiktig bak seg. I hendene holdt hun en liten eske med en lyspære festet oppå. Lyspæren blinket i rødt. 

«Felix roper på meg!» hvisket Ella til seg selv. Esken hun holdt i hendene var ropeknappen Felix hadde gitt henne. Neste gang han trengte hjelp, skulle den blinke. Og det gjorde den nå.

Ella fant frem nøkkelen som hun hadde gjemt under senga og låste opp klesskapet. Innerst inne i skapet stod globusen. Hun løftet den frem, og oppdaget at det blinket rødt like over Sahara-ørkenen. 

Ella satte globusen fra seg på gulvet og trakk pusten. Så ga hun globusen et lite puff. Den snurret velvillig rundt. Fortere og fortere. 

Og så skjedde det samme som hadde skjedd sist gang hun snurret på den.

Ella lettet fra gulvet og begynte å krympe. Det var som om globusen vokste seg enorm foran henne. Hun klamret seg fast til globusen så godt hun kunne. Den spant fortere og fortere. Helt til Ella kjente at hun falt.

Ella landet mykt. 

Hun satte seg fortumlet opp og så seg rundt. Det var sand på alle kanter. Hun var i en ørken. Sola stekte, og det var ikke en sky på himmelen. 

Plutselig fikk hun øye på en skygge som nærmet seg i sanden. En skilpadde kom kravlende mot henne. Og en til. Og en til. 

Ella reiste seg opp. Ørkenen var full av skilpadder! Hun hadde aldri sett noe lignende. Men så visste hun jo også at ingenting var helt som normalt i denne globusverdenen.
 

Bøkene i Oppdagerklubben 
Bobbie Peers

Bobbie Peers

Bobbie Peers er filmregissør, manusforfatter og illustratør. Han er utdannet ved London International Film School. I 2006 vant han Norges første og foreløpig eneste Gullpalme i Cannes. Peers debuterte som forfatter med "Luridiumstyven" i 2015. Boka ble en stor suksess; fikk strålende anmeldelser, vant Arks barnebokpris og Bokslukerprisen og er foreløpig solgt til 36 land. I serien om William Wenton har Peers skrevet enda fire bøker, "Kryptalportalen", "Orbulatoragenten", "Apokalypsegeneratoren" og "Kaosparalysatoren".
 
Bobbie Peers er også aktuell med en serie for yngre lesere høsten 2019. Den heter Oppdagerklubben, og er actionfylte og lekne eventyr for ferske lesere.
Les mer

Iben Akerlies Kjempefesten

Finn og Maja inviterer alle de kjenner til en kjempefest. Tilfeldigvis blåser en av invitasjonene inn i skogen, der den blir funnet av kjempen Kim. Og kjempene i skogen har ventet mange år på å få gå på fest hos menneskene. Iben Akerlie er tilbake med fortellingen om en fest som blir helt annerledes og mye bedre enn planlagt.

Harpa – intens, skremmende og fascinerende

Det er noe som ikke stemmer i Elverdal. Noe uhyggelig de ikke forstår. Så forsvinner en av dem.

Slik blir barnet ditt en lesestjerne

Hvordan kan du inspirere barnet ditt til å bli en lesestjerne? Her deler foreldre sine beste erfaringer med hvordan de motiverer barna til å lese.