Høstens favorittbøker til barna

Ingenting er så gøy som å få barna hekta på en god bokserie. Da har du plutselig en rekke bøker å fortsette den gode leselysten med. Noen av høstens bøker er fortsettelser på allerede kjente serier, og noen er helt nye serier. Her er våre tips til gode høstbøker for barna.

For å velge riktig bok til ditt barn er det et par ting det kan være lurt å tenke på. Her er et par tips fra oss:

  • Hvor gammel er barnet ditt? Barnebøker er som regel delt inn i aldersgrupper. Det gjør det lettere å finne en passende bok. 
  • Hva liker barna dine å lese? Humor? Action? Eventyr? Vil de ha gutter eller jenter som hovedperson? Finn noen nøkkelpunkter du kan ta med deg til bokhandelen, så blir det enda lettere å få en anbefaling.
  • Vil barna ha bøker med illustrasjoner og bilder, eller mest tekst? Noen barn liker å se på bilder mens de leser, andre er ikke så opptatt av det. Å vite hva ditt barn liker er med på å avgjøre hvilken serie som passer best.
Se alle høstens bøker for barn og ungdom her

3-6 år

I kategorien 3-6 år har bøkene ofte mange flotte tegninger, litt tekst på hver side og historier det er lett å kjenne seg igjen i. Her kan man lese høyt, og i tillegg snakke masse om bildene. Perfekt for å vekke leselysten!

6-9 år

Her finner du bøkene med fargerike illustrasjoner og litt mer tekst på hver side. Dette er bøker som er spennende, vekker de store følelsene og som har god moral. Perfekt for dem som er i lesesluke-alderen.

9-12 år

Dette er bøker med ganske mye tekst. Noen har illustrasjoner, noen har ikke. Bøkene er tykkere, med mer tekst på hver side. Her er det humor, spenning, voksne som går «bananas» og de store følelsene, selvfølgelig. Dette er kloke og gode leseopplevelser for barna.

Ungdomsbøker

Bøkene som tar opp de virkelig store og viktige spørsmålene i livet om den fantastiske og umulige ungdomstida!

Utdrag: Alma Freng og solfangerne av Ida Tufte Michelsen

Bli med Alma Freng og solfangerne på et magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter.

Bli kjent med debutant Ingrid Hafredal

I Ingrid Hafredals første roman for barn får du en spennende historie om vennskap, mørke hemmeligheter og nye begynnelser.

Forfatterduoen bak boken Det brenner!

Les hvordan forfatterduoen har skrevet den spennende boken Det brenner sammen.