Klar til skolestart? Velg morsomme og trygge bøker til barna

Det kiler ekstra i magen når man tenker på første skoledag! Noen gruer seg, noen gleder seg. Men likt for alle er at man lurer veldig på hvordan det er på skolen.

Skrevet av: Siv Kvarekvål

Å begynne på skolen er spennende, gøy og skummelt på en gang. Da er det fint å være forberedt. Les en god bok om å begynne på skolen!

I boka som heter Boka om å begynne på skolen følger vi en klasse gjennom hele det første skoleåret på barneskolen. Vi blir kjent med skolen på en helt vanlig dag. Hvordan det er å ha matte, gym og norsk, og hvordan det er å få lekser. Og så oppdager man at det er veldig mye gøy som skjer! Læreren er veldig snill og man får mange nye venner i klassen. Dette er en kjempefin bok å lese høyt sammen med skolestarteren!

Har du en skolestarter som bare gleder seg, og vil klare alt selv, er Skoleape helt super. Ella gleder seg til å begynne på skolen. Til første skoledag har mamma har lagt fram de fineste klærne Ella har. Men når morgenen kommer og mamma har forsovet seg, våkner Ella og kjenner på seg at det ikke er de fineste klærne hun har. I dag er nemlig Ella ape. Hun skal begynne på skolen og vil ha på seg apeklær. Nemlig!

Dette er en kjempefin bok om å glede seg til å begynne på skolen, om å tørre å være seg selv, og om rause voksne som forsover seg.

Morsomme og trygge bøker til skolestarterne
Disse seriene er også kjempefine å lese for skolestarterne

Bli kjent med Spøkelsesvennene Magnus og Saga

Alle vil ha en bestevenn. Men hva gjør du hvis bestevennen din er et spøkelse?

Utdrag: Alma Freng og solfangerne av Ida Tufte Michelsen

Bli med Alma Freng og solfangerne på et magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter.

Barnebøkene som redder sommerferien

Fantastiske, spennende og morsomme bøker ligger i stabler og venter på fantastiske, spennende og morsomme barn.