Gi barn store leseopplevelser i julegave!

Husker du følelsen av å bli lest høyt for, eller følelsen av å forsvinne inn i en helt annen verden? Vi har plukket ut et knippe bøker som du trygt kan la barna forsvinne inn i i romjulen! Scroll deg nedover og oppdag de beste bøkene til de viktigste leserne. 

Perfekte gaver til de unge

Minas Bullet journal er en smart planlegger og en god blanding av huskeliste, dagbok, kalender, utklippsbok og minnebok.

Mina Jacobsen hjelper i deg i gang med denne kreative og morsomme planleggeren. Hver måned har et nytt tema og et fast oppsett. Så er det opp til deg å fylle inn, fargelegge og sette ditt personlige preg på sidene. Boka har også blanke sider til egne notater, oppgaver og lister.

Med den største selvfølgelighet og all verdens troverdighet forteller og forklarer de to legene om pubertet, kropp og sex. Det er ikke én kjedelig side i denne boka.» 

Trine Saugestad Hatlen, VG

9-12 år. De som digger en forrykende historie

Bobbie Peers er en av Norges aller mest suksessrike barnebokforfattere, og har med serien om William Wenton markert seg som en av barnas aller største favoritter.

I denne superspennende femteboka, Kaosparalysatoren blir hemmeligheter fra fortiden avslørt, vennskap settes på prøve og kampen mot de onde luridiumskreftene hardere enn noensinne.

Pappaen til Frank var kongen av racerbanen. Helt og superkjendis. Men det var før den fryktelige ulykken der pappa måtte amputere beinet, og før mamma fant seg en ny mann.

Nå er Frank og pappa alene mot verden - men hvordan i all verden skal de klare seg? De nærmer seg avgrunnen i et forrykende tempo.

6-9 år. Eventyrlige univers og utrolige dyr

Du milde makron, sa julenissen og hadde tårer i øynene. Det er jo en liten Dinosaurus!

Det eneste William ønsker seg til jul er en ekte dinosaurus, selv om han vet at de ikke finnes. Men på Nordpolen, sammen med selveste julenissen og en skokk med smånisser, bor den siste dinoaurusen  på jorda: Julosaurusen. Dette er en nydelig fortelling om vennskap, familie, syngende smånisser, flygende reinsdyr, julenissen, en uvanlig dinosaurus og at alt er mulig når det er jul. 

Endelig skriver Bobbie Peers for yngre lesere. Oppdagerklubbens univers er et lekent bakvendtland der barnas fantasi redder dem fra både skumle pirater og robotmonstre. Bli med Ella og Felix på eventyrlige oppdagelsesreiser!

Du kan også lese Marshmallowsmaskinen som er utkommet i samme serie.

I Lindegård dyrehage skjer det mye mystisk. Heldigvis har de to dyrehagedetektiver som ordner opp!

Lemurenene er plutselig blitt syke og pappa som er dyrlege må skynde seg ut for å undersøke. Hanna og Theo blir med. De må finne ut hva som har skjedd. Hvem har forgiftet lemurene? og hvorfor?

Dette er bok nr, 3 i Dyrehagedetektivene, les også Den hvite løven og Panda på rømmen.

Visste du at dovendyr er skikkelig flinke til å svømme eller at pinnsvin kan klatre i trær?

De utrolige dyrene er en praktbok med over 100 dyr og 200 fantastiske illustrasjoner og fotografier. Dyrene er sortert etter størrelse, fra størst (knølhvalen) til minst (påfugl-edderkoppen).
Hvert dyr har en lettlest introduksjon slik at barna blir kjent med dyrene og lærer morsomme fakta.

3-6 år. De beste bøkene til de minste leserne

På brannstasjonen er det både brannbiler og masse utstyr. Det er også noen kriker og kroker som det går an å gjemme seg i. Valpen Salto har rømt. Kan han ha klart å snike seg inn på brannstasjonen? Bjørnis hjelper til med å lete - under bilene, blant klærne og bak alt utstyret. Så tråkker Bjørnis i en liten dam. Hvem er det som har tisset på gulvet?

Det finnes også flere bøker om Brannbamsen Bjørnis: Besøk på brannstasjonen, Brann i blokk B og På jobb med Bjørnis.

Det er Navnebringeren som gir alle barn navn. Men veldig få har hørt om ham. Det er nok fordi han er så sjenert. Navnebringeren bor i sprekken mellom hav og himmel. I hagen hans blomstrer navnene, og hver dag reiser han ut i verden med navneblomster til nyfødte barn. Livet er fredelig og trygt. Men en dag skjer noe fryktelig: et barn er i ferd er med å få feil navn. Nå må Navnebringeren trå til og gjøre noe han er ordentlig redd for. 

Denne vakre og stemningsfulle boka er en flott gave til både barsel, dåp og navnefest og til alle barn som lurer på hvordan de har fått navnet sitt.