Anne Franks Dagbok i ny drakt

Historien om Anne Frank er kjent for de fleste. Hun var den unge jødiske jenta som satt i skjul, i et hemmelig anneks, under andre verdenskrig, og drømte om livet utenfor. Tankene og følelsene delte hun med Kitty; dagboken sin. Ordene hennes gir oss innblikk i frykten, håpet og hverdagen til mennesker som lever livet på vent. Nå kan du lese Anne Franks berømte dagbok som grafisk roman, noe som gir ordene helt nytt liv.

Jeg husker godt første gangen jeg leste Anne Franks Dagbok. Jeg var noen og tjue, og på sommerhuset ved havet. I bokhylla, høyt oppe til venstre, så jeg permen på boka – og bestemte meg for at nå var det på tide å lese den.

Fortellingen griper om hjerterota di fra første stund. Og jeg kjente meg sånn igjen i unge Anne. Drømmeren. Hun som ønsker noe mer av livet, som lurer på hva verden vil bringe. Dermed blir jeg også så knust når hun må gå i skjul, når hun må stenge drømmene inne bak blendingsgardinene.

Jeg leste hele boka på en knapp helg. Og i det jeg lukket den, fullstendig revet i fillebiter, ønsket jeg ikke noe annet enn å snu boka – og begynne på nytt.

Å åpne den grafiske romanen om Anne Frank er rørende, og historien hennes får helt nytt liv gjennom illustrasjonene. Det gjør inntrykk å se tegningene av annekset hvor Anne gjemte seg under krigen, og det er så sårt å se den unge tenåringsjenta krype opp i senga til faren mens flyalarmene uler over Amsterdam.

Anne Franks Dagbok må leses. Den fortjener å bli lest, og Annes ord fortjener å bli hørt. Dette er den første grafiske romanen av Anne Franks Dagbok som er godkjent av Anne Franks Fonds.

Les den, og la deg påvirke.

Boka er oversatt av Ina V. Steinman.

 Bla i boka