Alex

Annen tilknytning:

Velg format

Forventet i salg
179 kr
ISBN
9788203371332
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 379
Utgitt 2016
ISBN 9788203371332
Format Pocket
Språk Bokmål
Bokgruppe 504
Oversetter Christina Revold
Salgsdato 13.01.2016
Orig. tittel Alex
Emne Skjønnlitteratur Krim Paris Thriller Romaner Politi og detektiver
Alex er thrilleren som får det til å gå iskaldt nedover ryggen din. Det handler om morderisk galskap og er drevet av en djevelsk logikk - du legger den ikke fra deg.

Hvem kjenner egentlig Alex? Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelige?

Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde: ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håpet svinner fra time til time. Det eneste de vet, er at en kvinne har blitt revet vekk fra fortauet på en gate i Paris og kastet inn i en hvit varebil. Men når politiet finner ut av hvor hun har vært innestengt, er situasjonen langt ifra den de trodde. Fra anmelderne:
"Mørk, fransk juvel. (...) en perfekt syntese av et enkelt, impresjonistisk språk og en genialt uttenkt intrige."
Ola A. Hegdal, DAGENS NÆRINGSLIV

"Jeg må være så ærlig å si at denne franske kriminalromanen var det svært vanskelig å legge fra seg før den var ferdiglest."
Lars Helge Nilsen, BERGENS TIDENDE

"... en så overraskende vri, så måpende genial (...) bekrefter at dette er ei krimbok som rager skyhøyt over det aller meste som blir utgitt ..."
Stein Roll, ADRESSEAVISSEN

"Forbløffende original fransk thriller. (...) en kriminalroman som tilhører sjangerens øverste sjikt både når det gjelder spenning og litterær kvalitet."
Torbjørn Ekelund, DAGBLADET
Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre er født 1956 i Paris. Han har i mange år undervist i litteratur før han viet sin tid til å skrive skuespill og romaner. Alex var hans første roman på norsk. Siden kom Irène og med Camille er Verhoeven-trilogien komplett. I 2013 vant han den prestisjetunge Goncourtprisen for sin roman "Vi ses der oppe" (på norsk 2015). Utrolig nok har Lemaitre vunnet den store britiske CWAs International Golden Dagger hele tre ganger, for Alex, for Irène og for Vi sees der oppe.

Les mer