Agatha Christie for lesestjerner

Vi vet at mange lesestjerner elsker spenningsbøker. I januar starter vi opp den superspennende serien med Detektivbyrået Wells og Wong. Dette er Agatha Christie for barn mellom ni og tolv år. Og her får du også tips om hvordan du lager din egen fortelling. 

Et høyst upassende mord

Når Daisy Wells og Hazel Wong starter opp et helt eget detektivbyrå på skolen de går på, aner de ikke at de snart skal komme over en rekke mysterier som må løses. Og da Hazel finner frøken Bell død i gymsalen, tror hun først at det har skjedd en skrekkelig ulykke. Men da hun kommer tilbake med hjelp, har noen fjernet liket!

Sammen må de unge detektivene finne morderen og samtidig bevise at det faktisk er et mord. Og det er flere enn én person med motiv…

Kjøp Et høyt upassende mord her

Arsenikken er servert

I april kommer bok nummer to i serien, Arsenikken er servert. Daisy og Hazel er hjemme på ferie når en gjest i det fjonge teselskapet til Daisys mor blir alvorlig syk. Alt tyder på forgiftning! En voldsom storm stenger alle gjestene inne i huset – og politiet ute. Detektivbyrået Wells og Wong må løse mysteriet. Koste hva det koste vil.

Kjøp Arsenikken er servert her

Mord på første klasse

Den tredje boken i serien, Mord på første klasse, kommer høsten 2019. Det er sommerferie og Daisy og Hazel er på tur med den berømte Orientekspressen. Det blir snart klar at flere av medpassasjerene har noe å skjule. Under middagen høres et redselsfullt skrik fra en av kupeene. En passasjer er myrdet og hennes kostbare halskjede er forsvunnet. Detektivbyrået er i gang med sitt første lukkede rom-mysterium.

Vil du lage ditt eget mordmysterium? Slik går du fram:

Hva skal boken hete? Tittelen er viktig – hva slags mysterium skal du løse?

Hva, hvor, hvem, hvordan:

  1. Hva er forbrytelsen? Ran, kidnapping, smugling, mord?
  2. Hvem er offer? Hva slags person er det og hvorfor vil noen skade han eller henne?
  3. Hvor skjer forbrytelsen? På et hotell, på et skip, på ferie, hjemme?
  4. Hvem er forbryteren? Er forbryteren venn med offeret? Jobber de sammen? Er de i familie?
  5. Hva slags spor vil du legge ut for at din detektiv skal kunne løse mysteriet?

Fra forfatterens hjemmeside.

Forfatteren Robin Stevens har en morsom hjemmeside med mye bonusstoff: