Eventyret fortsetter

Endelig er verdens beste kodeknekker tilbake. Orbulatoragenten er den tredje boka i serien om William Wenton. Et skikkelig actioneventyr for barn!

I den første boka, Luridiumstyven, er William 12 år og en helt vanlig gutt. Eller? Nix. William Wenton er – som du kanskje allerede har gjetta – ingen vanlig fyr. Han er verdens beste kodeknekker. Men idet boka starter, har han ingen idé om akkurat det.  Riktignok har han alltid lurt på hvorfor hele familien har dekknavn og hvorfor han er så ualminnelig god til å knekke koder. Det er først når han løser UMULIGHETEN, verdens vanskeligste kode, og blir sendt til Senter for Posthuman Forskning, at livet hans tar en ny og uventet retning. Sakte men sikkert begynner han å avdekke familiens hemmeligheter. Plutselig haster det med å finne bestefaren som forsvant på mystisk vis i Londons undergrunn for 8 år siden. Og bare William kan redde verden fra at det hittil ukjente grunnstoffet, luridium, havner i gale hender. Det er med andre ord litt av et eventyr vi har i vente.

I Kryptalportalen er William tilbake på Institutt for Posthuman forskning. Men nå er alt annerledes; det er vakter overalt, portforbud og strenge regler. Grunnen er at en viss person holdes nedfryst i kjelleren. Men det er mye som ikke stemmer. Hvem er den mystiske damen som prøver å kontakte William om natten? Hva skyldes de plutselige raserianfallene William har begynt å få?

I den tredje boka, Orbulatoragenten, er William igjen ute på et farlig eventyr. Først slutter Big Ben å slå. Så dukker den mystiske Orbulatoragenten opp. Hvem er han og hvorfor vil han ha tak i William. Og hva er egentlig en orbulator? Mørke hemmeligheter og umulige koder ser ut til å være en del av Williams hverdag …

Bobbie Peers bøker om William Wenton er en fest for alle som liker eventyr, roboter og kodeknekkere. Med hemmeligheter, snakkende dører, mer eller mindre vellykkede roboter og en gutt som er en skikkelig helt. Akkurat sånn som vi liker det!

Bobbie har først og fremst jobbet med film. Han har skrevet flere kortfilmer og blant annet vunnet Gullpalmen i Cannes for beste kortfilm i 2006. Bobbie kan film. Nå skriver han verdens kuleste barnebøker.