Å skrive for barn og unge

Audhild Solberg deler sine beste råd for deg som vil skrive for barn og unge

[dropcap custom_class=»normal»]A[/dropcap]udhild Solberg er manuskonsultenten og forlagsredaktøren som ble barnebokforfatter. Med braksuksessen om Superbitchene bak seg, deler hun her sine beste tips til deg som ønsker å skrive for barn og unge. 

[spacer]

Audhild har alltid likt å skrive, og tenkte lenge det var voksenbokforfatter hun skulle bli. Men da hun endelig hadde et forlag i ryggen, stoppet skrivegleden og hun fikk skrivesperre. Det var da hun hentet frem manuset til barneboka – og fant skrivegleden igjen.

– Plutselig skjønte jeg at det var langt mer naturlig for meg å skrive humoristisk og utadvendt for barn enn forsøksvist ”seriøst” og introvert for voksne. Det måtte litt prøving og feiling til for å skjønne hvor talentet mitt lå, forteller barnebokforfatter Audhild Solberg.

Slik ble altså Kampen mot Superbitchene til. Boka ble en stor suksess, og hun vant ARKs barnebokpris i 2014. Nå er boka solgt til Tsjekkia, Tyskland, Frankrike, Sverige, Danmark, Nederland og Ukraina. I 2015 kom bok nummer to: Superbitchene driter seg ut, og høsten 2016 lanseres tredje bok i serien: Det spøker for Superbitchene.

Audhild Solbergs beste råd når du skal skrive for barn og unge

  1. Hold handlingen mer lineær enn om du skriver for voksne
  2. Bruk færre digresjoner og komplekse hopp i tid og rom
  3. Språket må være tilpasset målgruppa

[spacer]

Audhild Solberg deler sine beste råd for deg som vil skrive for barn og unge