Young Adult

Unge bokelskere, foren dere

Unge bokelskere, foren dere

av

Y

oung adult er ikke et lesenivå, men en synsvinkel. Young adult-litteratur (eller ung voksen-litteratur på norsk) tar for seg temaer som seksualitet, identitet, alkohol, mobbing, psykisk helse, romantikk.. Temaer som er aktuelle for oss unge, eller de med et ungt hjerte.

Caraval: Ventetida er ikke til å holde ut

Caraval: Ventetida er ikke til å holde ut

av

I

kke hørt om Caraval? Seriøst? Hvilken stein har du bodd under? For de uinvidde: Caraval er den store snakkisen på ungdomsbok-fronten for tida. Den rykket rett inn på tredjeplass på New York Times’ bestselgerliste da den kom ut for salg i februar, og i mars kommer boka E N D E L I G på norsk.

Romantikk for alle penga!

Romantikk for alle penga!

av

N

oen klassiske romaner ser ut til å vare evig og er synes gyldige for unge voksne lesere uansett hvor lang tid det har gått siden boka kom ut første gang. Andre er helt nye og griper fatt i en hel ny generasjon fra første side.

Folketro og urban virkelighet

Folketro og urban virkelighet

av

S

tovner, en dæsj av Iran og et par John Deere-traktorer er stikkord for kontrastene i ungdomsromanen Kaoshjerte. Lise Grimnes forteller om hva som inspirerte henne til å skrive debutboka. Nå kommer oppfølgeren.

Romantisk sommer

Romantisk sommer

av

T

re jenter. Tre storbyer. Tre kjærlighetshistorier. Stephanie Perkins tar verden med storm.

For første gang

For første gang

av

A

lle ønsker å huske hvordan det var å være ung og forelsket. Å gjenoppleve den første, store forelskelsen. Dette er noe av det som gjør barne- og ungdomslitteraturen så levende og interessant. Den handler ofte om å oppleve ting for første gang. Og om å oppleve det mer intenst enn det skal oppleves noen gang senere.

Inspirer barna til å lese

Inspirer barna til å lese

av

E

r du en ivrig leser, som sliter med at dine barn ikke er like opptatt av litteratur som deg? Eller har du en i huset som sluker alt du kommer med og lurer på hvor du kan finne flere tips? Ubok.no har tipsene: Slik inspirerer du barna til å lese.