Kategori: Young Adult

YA-bøker du må lese denne sommeren

Sommerferie!! Mine felles boknerder: Endelig har vi all verdens tid til å dykke inn i helt nye verdener, utforske uten kompass og gå dit ordene fører oss.

For meg blir det bare ikke sommer uten en bok eller ti, men null press. Det viktige er at du leser, ikke hvor mye, eller hva! Lesingen i seg selv er så fin aktivitet, så nyt hver side, og ikke rush. Bare nyt. Nyyyt! Det er tross alt sommer. Her er et par forslag til hva du kan ta med deg inn i ferien, og skal du på ferie kan du også kjøpe dem som e-bok, så slipper du å dra på tunge bøker. Med mindre det er din greie da! Jeg har i alle fall en greie for å bære bøker. Får meg til å følge meg trygg uansett hvor jeg er. Men nok snakk nå! På tide å komme til poenget: bøker!

Caraval av Stephanie Garber

Caraval er definitivt vårens store snakkis. Jeg leste den i ett jafs.

Scarlett har aldri forlatt den lille øya hvor hun har vokst opp med lillesøsteren sin og den strenge faren deres. Når Scarlett blir lovet bort tror hun alt håp er ute for å få delta på det legendariske årlige spillet Caraval, hvor publikum er en del av forestillingen.

Plutselig får hun invitasjonen hun har ventet på hele livet. Søsteren og en mystisk seiler hjelper henne å rømme til Caraval. Men når søsteren blir kidnappet av spillmesteren må Scarlett finne sin egen vei gjennom spillet. Til tross for at hun har blitt fortalt at alt som skjer under Caraval er en forestilling blir hun fort dratt inn i et spill om kjærlighet, sorg og magi.

Kjøp Caraval her

Blomstring av Elizabeth Craft og Shea Olsen

En skikkelig dagdrøm av ei bok!

Charlotte visste godt hva hun ønsket seg av livet, og ingen gutt skulle få forandre på det. Men hva om den store kjærligheten dukker opp?

Moren og søster til Charlotte har latt gutter og sex ta opp så mye av tiden deres at de har mistet muligheter i livet. Muligheter hun ikke er klar for å miste. Hun vil få toppkarakterer og komme in på et godt universitet og ikke minst: gjøre bestemoren sin stolt.

Charlotte har lovet bestemoren at en gutt aldri skal påvirke valgene hennes, men det var før Tate, verdens største popstjerne, kom inn i livet hennes. Før hun ble flydd av sted i privatfly og det var sanger på radioen skrevet spesielt til henne.

Det er så mye hun ikke vet om Tate. Hvorfor sluttet han med musikk? Hvor er han når de ikke er sammen?

Når de kysser hverandre er det alt som teller, og plutselig vet ikke Charlotte hva hun vil lenger.

Kjøp Blomstring her

Tusen etasjer høy av Katharine McGee

En bok du MÅ lese fra perm til perm, helst i går, for å komme til bunns i mysteriet.

Velkommen til verdens høyeste skyskraper år 2118. Hundre år inn i fremtiden er New York en by for drømmere. Alle som er der vil ha noe – og alle har noe å tape.
Leda ser perfekt ut, men er i hemmelig avhengig av narkotiske stoffer hun aldri skulle ha testet, og en gutt hun aldri burde rørt.
Eris perfekte liv faller sammen når et svik får familien hennes til å gå i oppløsning.
Rylins jobb på de øverste etasjene drar henne med inn i en verden – og en romanse – hun så langt bare har drømt om. Men hva vil det koste henne?
Watt er et teknisk geni med en hemmelighet: Han vet alt om alle i tårnet. Men når han blir satt til å spionere for en jentene på toppen bli han fanget i et komplisert surr av løgner og bedrag.
I tusende etasjer bor Avery, ei jente som er genetisk designet til å se perfekt ut. Hun ser ut til å ha alt, men er allikevel forfulgt av det hun ikke kan få.

Kjøp Tusen etasjer høy her

Miss av Synne Sun Løes

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter – og spising. Og hun hater alt som er Perfekt.

«Hvorfor kan du ikke være litt mer – normal?» spør faren. Men Ea vil ikke være normal.
Moren er livredd for at datteren skal bli psykisk syk som tante Edith, som var en eksentrisk kunstner, enormt tjukk, ganske gal og endte med å ta sitt eget liv. Derfor sender hun Ea i terapi.

Men Ea er så mye mer enn sin polstrede kropp. Kanskje er hun også til syvende og sist den friskeste av alle?

Kjøp Miss her

Papirfly av Liv Gulbrandsen

En morsom, absurd, hysterisk og egentlig ganske trist roman.

Faren til June er død. I begravelsen går det meste galt og den 15 år gamle June reagerer med en voldsom utagering i de påfølgende ukene.

Hun sender hester inn på Tveita-senteret, møter en prest som kan helbrede, eller kan han egentlig det, blir venn med en nabo som kjøper grenseløst mange marsvin og blir godt kjent med det lokale politiet. Historien fortelles gjennom brev June sender ut i verden uten å forvente svar fra noen.

Kjøp Papirfly her

Unge bokelskere, foren dere

[dropcap custom_class=»normal»]Y[/dropcap]oung adult er ikke et lesenivå, men en synsvinkel. Young adult-litteratur (eller ung voksen-litteratur på norsk) tar for seg temaer som seksualitet, identitet, alkohol, mobbing, psykisk helse, romantikk.. Temaer som er aktuelle for oss unge, eller de med et ungt hjerte.

[spacer]

En Young adult-bok (ofte kalt bare YA) kan handle om hva som helst, og har gjerne unge karakterer. De går på skole, eller skal ut i arbeidslivet for første gang. De er som deg og meg, med de samme utfordringene. Enten de tilhører et realistisk univers, eller et høyst fiktivt, greier bøkene å dra oss inn i handling som ligger nært våre egne liv i en eller annen grad – og det er noe med den magien jeg falt pladask for da jeg leste min første YA-bok for et lite år siden.

Tre bøker unge bokelskere vil DIGGE denne våren!

Dagdrømmene

YA-bøker trenger ikke å være realistiske. De kan grense til dagdrømmene vi alle har hatt. Om å bli sammen med en popstjerne og bli flydd verden rundt i privatfly. Eller å forelske seg i en person uten dårlige sider. Men ikke la det lure, for YA-bøkene er like gode til å skildre de alvorlige sidene i livet. Sykdom, usikkerhet, død og sorg som river så hardt i kroppen at boka sitter igjen i ryggmargen lenge etter siste side.

Når jeg ønsker meg en fengslende bok ser jeg i YA-hylla, for der finner jeg alltid fortellinger som tar pusten fra meg.

Tre bøker unge bokelskere vil DIGGE denne våren!

Tre vårbøker

Denne våren utgis tre bøker som jeg dør etter å lese. Heldig som jeg er har jeg fått lese en tidlig oversettelse av Caraval, som jeg gleder meg så sjukt til alle andre skal få lese. Ordet magisk brukes kanskje for ofte, men her er det hundre prosent riktig. For Caraval er intet mindre enn MAGISK! Boka er dessuten så fin med glitter og stas at jeg antakelig må bruke en hel helg bare på å holde den.

Tusen etasjer høy er også en bok jeg ikke kan få fort nok. Den inneholder alle stikkordene til å trigge nysgjerrigheten min: framtid, genetisk design, New York, liv som flettes inn i hverandre og et mysterium. Hallo, det må jo bare bli bra. Kommer til å lese denne i én bolk. Rykk tak i meg om jeg ikke har spist på mer enn fem timer.

Tre bøker unge bokelskere vil DIGGE denne våren!

Sees i bokhylla

Også har vi Blomstring som oppfyller alle mine dagdrømmer om å bli dratt ut av min egen hverdag, og inn i et liv hvor verdens mest berømte popstjerne synger sanger om meg på radio. Det er sånt som jeg drømte om da jeg sto i trange konsertlokaler i Trøndelag i mine tenår. Ikke døm meg for hardt om jeg stryker navnet til hovedpersonen og setter inn mitt eget i stedet.

Okei, nå gleder jeg meg helt vilt til å forsvinne fra den virkelige verden den våren her, og til å streke under nye favorittsetninger i nye bøker. Slite ut kantene og søle sjokoladekakesmuler mellom sidene mens jeg forsøker å skjerme for sola. For enhver ung bokelsker vet at du kan se hvor bra ei bok er på hvor slitt den er. Hvor elsket den er. Og hvor mange sider som har små søledammer hvor tårene har truffet.

Keen på å holde deg oppdatert på YA-bøker? Følg @ungebokelskere på Instagram.

Caraval: Ventetida er ikke til å holde ut

[dropcap custom_class=»normal»]I[/dropcap]kke hørt om Caraval? Seriøst? Hvilken stein har du bodd under? For de uinvidde: Caraval er den store snakkisen på ungdomsbok-fronten for tida. Den rykket rett inn på tredjeplass på New York Times’ bestselgerliste da den kom ut for salg i februar, og i mars kommer boka E N D E L I G på norsk.

[spacer]

Caraval fikk jeg servert høsten 2016 for gjennomlesing, og jeg forelsket meg totalt i fortellingen. Om Scarlett og lillesøsteren som drømmer om et annet liv, og ønsker seg vekk fra den lille øya de alltid har levd på. Scarlett har skrevet til Caravals spillmester hele livet, og tror håpet om å få delta i det legendariske spillet er ute når faren lover henne bort.

Ikke glem at det bare er et spill.

Caraval er et spill som ikke ligner NOE du har hørt om før, og internett har gått amok etter boka. Forhåndseksemplarer ble lagt ut på auksjon på eBay, og det virker som alle bokelskere var villige til å selge venstre nyre for å få lese første side. Instagram er et supert sted for å finne leseinspirasjon, og Caraval står åpenbart på toppen av cirka alle leselister denne våren. 15. mars får du tak i boka på norsk, og du kan lese mer om den her.

Klikk deg til #Caraval for å få en real dose Carval-inspirasjon. Og følg @ungebokelskere for siste nytt om den norske utgaven.

Romantikk for alle penga!

[dropcap custom_class=»normal»]N[/dropcap]oen klassiske romaner varer evig og synes gyldige for unge voksne lesere uansett hvor lang tid det har gått siden boka kom ut første gang. Andre er helt nye og griper fatt i en hel ny generasjon fra første side. Husker du Kristin og Erlend?  Eller Edward og Bella?

[spacer]

Og har du møtt Anna og Étienne? 

Her er tipsene til romantiske bøker for deg som er ung voksen og som har lyst å forsvinne inn i ei bok fylt med romantikk og store følelser.

[spacer]

Det sies at Sigrid Undsets bøker om Kristin Lavransdatter bør leses tre ganger i løpet av livet. Som ung voksen er definitivt en av disse gangene.

Hun stod med oppvendt ansikt og tok imot hans kyss. Han holdt hendene om hennes tinninger. hun syntes det var så godt å kjenne hans fingre grave seg inn i håret hennes. Hun syntes hun måtte gjøre ham godt igjen, og så fattet hun om hans hode og forsøkte å kysse ham, slik som han kysset henne.

[spacer]

Det samme gjelder Anne Karin Elstads klassiker-serie Innhaugsfolket, som på linje med Kristin Lavransdatter-trilogien er evig gyldig for stadig nye lesere:

Innhaugsfolket er fortellingen om en familien fra Trøndelag på 1800-tallet som jeg som leser fulgte tett over fire bind i sin tid. Nå er det nye generasjoner som kan glede seg over denne fortellingen om streke kvinner og dere skjlærlighet, barn, eksteskap og kampen om tilværelsen.

I går visste hun ikke at han fans til, og nå er det som hun har kjent han alltid. Hun går gjennom dagen i tankene. Legger handa mot kinnet han strøk. Me den finger bare og lett som en fugleveng. Aldri har hun kjent så rart.

[spacer]

Twilight-serien er en betraktelig yngre romantisk klassiker som har rukket å bli hele 10 år: I anledning jubileet har Stephanie Meyers skrevet en ny versjon av første bind i serien, Liv og død. Her er rollene snudd på hodet:

Jeg ble overrasket over den elektrisiteten som strømmet gjennom meg, og forbauset over at det gikk an å bli mer oppmerksom på ham enn jeg allerede var. Jeg ble nesten overveldet av en vill innskytelse. Jeg ville strekke ut hånden og rør ved ham, stryke det vakre ansiktet en eneste gang i mørket.

Jeg ville strekke ut hånden og røre ved henne, stryke det det vakre ansiktet en eneste gang i mørket. Hva feilte det meg? Man kunne ikke båre gå rundt og ta på folk bare fordi lysene var slukket. I stedet la jeg armene hardt i kors foran brystet og knyttet nevene.

[spacer]

Nylig ble vi kjent med Lola, Anna og Isla. Har du ikke møtt dem ennå?

Stephanie Perkins er forfatteren allerede rukket å ta verden med storm, det siste året også Norge. Dette er bøkene som er midt i blinken om du skal til New York, Paris eller San Fransisco. De er også midt i blinken hvis du ikke skal noe sted som helst – og bare har lyst å forsvinne inn i ei bok, med romantikk og kjærlighet, skrevet for unge voksne.

Bare oss to, sammen, på alle måter som to mennesker som er forelsket i hverandre kan være sammen.

Her har vi hentet ut flere romantiske sitater fra bøkene om Lola, Anna og Isla her.

 

Flere tips til gode leseropplevelser finner du på Instagram: @ungebokelskere

Perkinsbilder

Har du lest noen av disse bøkene? Eller har du tips til flere romantisk bøker for unge voksne? Del gjerne i kommentarfeltet!

Folketro og urban virkelighet

Lise Grimnes er ute med Blodskraft, oppfølgeren til Kaoshjerte

[dropcap custom_class=»normal»]S[/dropcap]tovner, en dæsj av Iran og et par John Deere-traktorer er stikkord for kontrastene i ungdomsromanen Kaoshjerte. Lise Grimnes forteller om hva som inspirerte henne til å skrive debutboka. Nå kommer oppfølgeren.

[spacer]

TEKST: Lise Grimnes

[spacer]

Da jeg var 17 år satte jeg inn en annonse i Bondebladet. En venninne og jeg ønsket sommerjobb på seter, helst i Valdres.

Sporty og tøft – nåja – hemmeligheten bak annonsen var at Kristin og jeg hadde lest Sagaen om Isfolket sikkert tre ganger fra perm til perm, og Margit Sandemo bodde i Valdres, og dit ville vi. Vi ville møte Margit. Og helst ville vi møte En Mørk Engel – enten så vakker at vi ville dåne i blomsterenga eller så trolsk og UTTAFOR at vi bare lissom skulle REDDE han. Vi ville være i naturen, sammen med kuer, selv om jeg aldri hadde tatt på en ordentlig ku før, og vi ville puste frisk luft, og ha en skikkelig pause fra Alt Det Andre.

Vi fikk mange svar. Fra enslige karer og travle bønder. Men Valdres svarte da vi ropte, og snart satt vi i Kristin sin gamle Volvo, hun hadde hatt lappen i tre dager, og vi brukte elleve timer fra Oslo til Fagernes. Nok om det.

Vi kjørte gjennom Fagernes og så hvor vanlig alt var.

Vi var nervøse. Nervøse for virkeligheten som plutselig banka på. Vi kjørte gjennom Fagernes og så hvor vanlig alt var. Vanlige folk og vanlige butikker. Det var rånebiler med sota vinduer, John Deere-traktorer, Karjolen Disco og noen bensinstasjoner. Til og med kafeen der Margit pleide å skrive var veldig lite mystisk.

Vi fulgte veianvisningen og kom til slutt fram til gården til familien Lisjordet i Vestre Slidre. Her skulle vi være en uke og få opplæring før både vi og bølingen dro til fjells for to hele måneder.

[spacer]

Morsa

Jeg vet ikke hva jeg hadde venta meg. En staut bonde. En røsslig bondekone. Noen unger og en gårdskatt. Men hun som møtte oss på trammen, var ei lita, gammel dame med hvitt hår, skaut, slagstøvler som gikk til knærne og omslagskjole. Sånn man brukte i gamle dager med blomster på. Stutt og med verdens fineste rynker. Litt krumbøyd, med tørre små never – sterk som huldra selv – og øyne fulle av smil. Seriøst. Hun rakk meg ikke til skuldrene en gang.

Morsa.

Morsa ble vår læremester. Hver morgen klokka 6 var det ut i fjøset og melke 18 schvære kuer, møkke og stelle for kalver og kviger. Morsa var med. Hun viste oss, hun forklarte. Stemmen hennes var hes og latteren satt løst – klukkende og smittende. Hun var ikke spesielt pratsom, men svarte villig vekk på alt vi spurte om. Hun var en brønn av kunnskap om stell av kuer. Der hun likte seg best var hos kalvene, og etter hvert som vi ble supereksperter på å melke digre kuer, gjorde vi mer og mer av det arbeidet, mens Morsa pusla med alle de små.

Så kom buferdsdagen. Vi skulle til seters – eller stølen, som det het. Kuene kom i store biler, og de skred verdig ut i villmarka. Kvigene og kalvene derimot var maniacs – kasta seg i ville sprang ned og ut i livet. Setra var som et eventyr for Kristin og meg. Den klare lufta. Den skarpe lukta. Følelsen av rom og mulighet til å trekke lufta dypt, dypt ned i lungene, egentlig helt ned i tærne. Følelsen av ro.

Morsa låste opp døra inn til stølen, men så stanset hun, snudde seg og så på oss. – Så får vi hive ut haugafolket, sa hun. Med et smil og en latter, men det var noe i blikket hennes. – De bor på stølen om vinteren, men nå er det vår tur til å være her. Så kan jeg ikke huske om hun faktisk tok en kost og sopte dem ut, slik man skulle, eller om hun bare feide med armene og på den måten tok over stølen. Hun fortalte at vi måtte rope «pass deg» når vi kasta vann ut på tunet – for å ikke gjøre de underjordiske sinte. Da kunne det gå oss skikkelig ille. – Men ikke vær redd, sa hun. – De passer på krøttera, og de passer på dere, bare ta litt hensyn.

Hun lærte oss at kviger er som ungdom flest; de turer og farter, og det hender de ikke kommer hjem om kvelden.

Morsa bodde med oss en uke på stølen. Lærte oss å starte aggregatet med traktoren. Melke med spann og ikke røranlegg. Hun lærte oss hvordan vi skulle få kalvene til å forstå hvor de hørte til, og hun lærte oss at kviger er som ungdom flest; de turer og farter, og det hender de ikke kommer hjem om kvelden.

Om kvelden trakk Morsa seg tilbake til det lille rommet sitt – akkurat som hun pleide på gården. Hun var en som likte å være for seg selv, og vi så ikke så mye til henne utenom fjøstidene.

[spacer]

Haugafolket

Og da Morsa dro, tok vi utfordringen og gjorde alt hun hadde lært oss. Lokke på kuer og kalver med den riktige knekken i stemmen. Sjekke kvaliteten på melka med lukt, smak og syn. Nå visste vi at når kuene legger seg ned for kvelden blir halsen tjukkere, så det er da man må sjekke om halskjettingen er for stram. Og nå kunne vi melke hissige kuer med solbrente jur.

Og vi kunne ta oss i akt for haugafolket. For det skjedde ting. Gjester som helt uavhengig av hverandre ikke likte å sove på det innerste rommet på grunn av «noe» i et hjørne. En morgen vi kom ut lå koster og kluter spredt utover fjøsgulvet selv om fjøset hadde vært låst om natta. Dunkelyder om kvelden.

Sånne ting. Sånne ting som Morsa hørte om og nikket av. Morsa som gikk i kirken og var et troende menneske.

Jeg tenker ofte på Morsa. Hun er ikke med i Kaoshjerte, men hele den verden hun introduserte oss til, er med. For vi fikk besøk. Ikke bare av haugafolket, men også av Margit. Og av bygdegutta. Og ikke var de besvimende vakre eller trolsk utemma – men de hadde caps. Akkurat som Even. Hvis du har lest Kaoshjerte.

Men Morsa er altså ikke i boka. Hun er for virkelig. For spesiell. For selv om jeg ble på stølen i fire somre, så trengte jeg bare det første øyeblikket på trammen for at hun skulle bosette seg i hjertet mitt.

[spacer]

[spacer]

Med debutboka Kaoshjerte har Lise Forfang Grimnes laga eit rom der ungdom kan utforske det usikre i seg sjølv. Det er ein godt fortald spenningsroman om vennskap og kjærleik, men også om fordommar og destruktive krefter.

barnebokkritikk.no

KAOSHJERTE (2014):

Hva skjuler seg i dype myrhull og tung granskog en norsk skumringsnatt? Spennende om en ekte skogshulder – i en Oslo-virkelighet.

[spacer]

BLODSKRAFT (2016):

Romanen tar historien videre fra Kaoshjerte. Om tillitt og om kampen for å beholde et vennskap, om å oppdage nye hemmeligheter i egen fortid og plante seg selv midt i verden som et digert tre.

[spacer]

 

Romantisk sommer

Perkinsbilder

[dropcap custom_class=»normal»]T[/dropcap]re jenter. Tre storbyer. Tre kjærlighetshistorier. Stephanie Perkins tar verden med storm.

[spacer]

#annaandthefrenchkiss har til nå over 29 000 innlegg på Instagram og endelig får du bøkene også på norsk. Skal du til Paris, San Fransisco eller New York, er bøkene midt i blinken. De er også midt i blinken hvis du skal alle andre steder. Besøk oss på @ungebokelskere for bokinspirasjon.

 

ANNA OG DET FRANSKE KYSSET 

 • «Jeg kjenner ikke en eneste amerikansk jente som kan motstå en britisk aksent.»
 • «Eh-t-yen sier navnet mitt sånn: Ah-na. Hjertet mitt dunk dunk dunker i brystet.»
 • «Jeg sier at jeg er forelsket i deg! Jeg har vært forelsket i deg i hele år!»
 • «Gutter får jenter til å oppføre seg som idioter.»
 • «For jeg hadde rett. For oss to, er ikke hjemme et sted. Det er en person.»

 

LOLA OG GUTTEN I NABOHUSET 

 • «Når to mennesker er forelsket i hverandre, er det meningen at det skal fungere.»
 • «Så to falne greiner formet som et hjerte, tenkte på deg»
 • «Som om det er mulig å reparere et knust hjerte.»
 • «Blå øyne som gir deg en støkk hver gang de ser på deg. Blå øyne som får deg til å verke etter at de skal se på deg igjen.»
 • «Den rette. Ordene får hjertet mitt til å stanse.»

 

ISLA OG DEN STORE KJÆRLIGHETEN 

 • «Joshua Wasserstein. Jeg er så forelsket i ham at det nesten er uutholdelig.»
 • «Har du vært forelsket noen gang? Nei. Ja. I deg.»
 • «Bare oss to, sammen, på alle måter som to mennesker som er forelsket i hverandre kan være sammen.»
 • «For jeg ser det i øynene hans, jeg kjenner det i hjertet. Han tar meg i hånda. Huden hans berører min, og han er virkelig igjen.»
 • «Josh er et vakkert, rotete, lidenskapelig kunstverk, og jeg er … et blankt lerret. Det er ikke noe å elske.»
 • «Isla Martin. Jeg er forelsket i deg.»

For første gang

Bilde av bok: For første gang

[dropcap custom_class=»normal»]A[/dropcap]lle ønsker å huske hvordan det var å være ung og forelsket. Å gjenoppleve den første, store forelskelsen. Dette er noe av det som gjør barne- og ungdomslitteraturen så levende og interessant. Den handler ofte om å oppleve ting for første gang. Og om å oppleve det mer intenst enn det skal oppleves noen gang senere.

TEKST: Sverre Henmo

Barne- og ungdomsbøker kan handle om det første kysset, første gang man er ordentlig redd, første gang man mister oversikten, er i verden på egenhånd, ikke finner veien hjem, opplever døden eller møter kjærligheten. Alt det som er så sterkt, så fint, så trist, så skremmende og så avgjørende for hvem vi er og blir.

Spissformulert kan man si at voksenlitteraturen handler om savnet og lengselen etter de store følelsene, eller den triste erkjennelsen av at det ikke varer evig, mens barne- og ungdomslitteraturen handler om å bli overmannet av store følelser. I tillegg finnes barnelitteraturen med all sin lek. Leken med ord. Leken med farger. Leken med figurer. Det å oppdage i bilder og tekst.

Alle har hatt en barndom. Og den følger oss hele livet.

Alle har hatt en barndom. Og den følger oss hele livet. Vi bærer den med oss om vi vil eller ikke. Det er mange gode grunner til å lese barne- og ungdomslitteratur for egen del, men en annen grunn til å interessere seg for sjangeren, er for bedre å skjønne dem som er barn og ungdom nå. For det er lett å glemme hvor sterkt det er. Hvilket vanvittig stort eventyr det å vokse opp faktisk er.

Gjennom å holde oss orientert på moderne barne- og ungdomslitteratur er vi et skritt nærmere å forstå barna våre og tiden de vokser opp i. At vi samtidig kan få tilbake noen av de store følelsene vi selv opplevde i vår egen barndom, er ren bonus.

Følg med for inspirasjon og nyheter i young adult-kategorien og lesestjerne-tips!