Kristin Solberg

Kristin Solberg

Kristin Solberg (f. 1982) er kjent som den uredde korrespondenten for Aftenposten og den svenske avisen Dagens Nyheter i Afghanistan, Pakistan og India. Fra februar 2015 er hun NRK-korrespondent med base i Istanbul.
Solberg har skrevet den kritikerroste "Gjennom de renes land: Rapport fra Pakistan" (2010), som innbrakte henne Internasjonal Reporters Journalistpris. Denne høythengende prisen deles ut årlig til en journalist som har leverert "et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema med vekt på Afrika, Asia eller Latin-Amerika". "Livets skole" kom i 2013.
Kristin Solberg er sammen med Anders Sømme Hammer både kåret til vinner av Flyktninghjelpens utenriksmagasin Perspektivs pris for uavhengig rapportering fra det krigsherjede Afghanistan og tildelt Den store journalistprisen 2014 - den fremste utmerkelsen for journalister i Norge. Hun har også fått Bjørnsonprisen 2014 for sin dekning fra områder preget av krig, konflikter og overgrep mot menneskerettighetene. Sammen med Per Edgar Kokkvold har hun fått den aller første Gunnar Sønstebys minnepris (2015) for sin innsats for å forsvare grunnleggende verdier og for sitt personlige mot i den yrkesutøvelsen de gjør.