7 tips til en roligere førjulstid

stressfri jul

[dropcap custom_class=»normal»]D [/dropcap]et nærmer seg advent, med kos og julestemning, tente lys og gaveinnkjøp. For mange betyr det også lange køer, utallige julebord, diverse juleavslutninger, høye skuldre og stress. 

[spacer]

Men det trenger ikke være slik! Senk kravene, planlegg i god tid, og ta en pust i bakken. Gjør det til en hyggelig tid, der du koser deg med barna, venner og familie. Og glem for all del ikke å sette av litt tid til deg selv. For eksempel sammen med en god bok.

Og kanskje kan mammabloggeren Casa Kaos inspirere til en mindre perfekt jul, med sin bok Føkk lykke!? Her kan du lese hennes 10 tips til en (nesten) stressfri jul

[spacer]

Her er 7 tips til en roligere førjulstid

  1. Planlegging

Lag en liste over hvem du skal handle julegaver til, og hva. Kan flere gaver kjøpes i samme butikk?

 

  1. Fordel oppgavene

Planlegg innkjøp i god tid, fordel oppgavene og lag lister over hvem som gjør hva. Er det noen i familien som er spesielt gode til en ting, mens andre liker bedre å gjøre noe annet?

 

Les også: Trond Henriksen om å feire jul i fengsel

 

  1. Arranger byttekveld

Liker du bedre å stryke enn å bake, og har du en venninne som elsker å bake? Kjenner du noen som bare elsker å pakke inn julegaver, og som hater å vaske gulv? Hva med å bytte en omgang sandkaker med et par timers strykejobb eller personlig dekorerte julegaver?

 

  1. Velg med omhu

Må du delta på alle julebord, juleavslutninger og – sammenkomster – eller kan du droppe noe? Kanskje trenger du heller en kveld hjemme i sofaen med en god bok?

 

  1. Reduser forventingene

Kan du klare deg uten 7 sorter til jul? Kanskje rekker det med en bakedag og pepperkakebaking i år? Morten Schakenda deler sine beste pepperkakeoppskrifter og tips til hvordan du kan dekorere hjemme med pepperkaker.

Les også: Slik får du flotte vinduer i pepperkakehuset

 

  1. Utnytt tiden

Det er ikke til å unngå at det blir lange køer i butikkene før jul. Hva med å lese en bok mens du venter?  Les om hvordan du kan laste ned bøker til din Kindle, og dermed ha boka med deg hvor enn du er.

 

  1. Bare harde pakker til jul

Alle boklesere vet at bøker er den beste julegave! Du finner noe for enhver smak og interesse, og de er de enkleste gavene å pakke inn. Og trenger du tipsene til hva du skal kjøpe i år, har vi gjort listene klare for deg her:

[spacer]

Bonustips: Ikke glem julegaven til deg selv! Det er ikke sikkert du får boka du ønsker deg til jul, vet du! 😉