5 tips til ferie i Sør-Frankrike

Landsby i Provence. Foto: Mette S. FjeldheimIllustrasjonsbilde Foto: Mette S. Fjeldheim

[dropcap custom_class=»normal»]V[/dropcap]isste du at tre av Frankrikes mest populære ferieområder ligger i Sør-Frankrike? Det er kanskje ikke så rart at de gjør det. For her innfris alle ferieønsker: sol, varme, middelalderlandsbyer og vill natur. 

Hit lokkes vi med båtferie og badeferie for hele familien, mens fotturistene søker seg til fjellene i innlandet. Mens maten og vinen er et kapittel for seg …

Her er 5 tips til ferien i Sør-Frankrike

#1 Marseille – busstur på vannet

Marseille kan oppleves med trikk eller metro, men prøv også den populære havnebussen la navette, som frakter innbyggerne til og fra jobb. På turen med havnebussen får man oppleve byen fra en side som det ellers er vanskelig å se den fra.

#2 Pétanque – lek for voksne

Opplev konsentrasjonen i ansiktet på gamle menn når de tar rede på hvor le cochonnet (grisen) er, og med et målrettet kast splitter alle kulene på åétanque-banen i Tourettes-sur-Loup. Banen ligger foran byporten til en middelalderby, som er selve innbegrepet av Provence.

Sør-Frankrike

Illustrasjonsfoto Mette S. Fjeldheim

#3 Sykkelfjellet Mont Ventoux

Gled deg over velvoksne menn og kvinner som i åletrange antrekk kjemter seg opp på sykkelen for å angripe fjellet Mont Ventoux. I Bédoin stavrer de rundt i sykkelsko og utstråler en sjarmerende selvsikkerhet som bare kontakten med Mont Ventoux kan gi.

#4 Kongletoget – ren nostalgi

En tur med Kongletoget er ikke bare en tur gjennom utilnærmelige daler og fjell i det vakre provencalske landskapet. Det er også en tur gjennom tiden, avbrutt av besøk i middelalderbyer som byr på opplevelser fra det provencalske kjøkken.

#5 Baskiske penger

Opplev smilet og sympatien som møter deg i butikken eller på restauranten når du spør om du kan betale med de spesielle baskiske euroene: eusko. Baskerne gjør det, men turistene drister seg sjelden til det samme.

Reisetipsene er fra Turen går til Provence og Sør-Frankrike.