5 fine reisetips til Dubrovnik

Dubrovnik sett fra utsiktspunktUtsikt til Dubrovnik Foto: Mette S. Fjeldheim

[dropcap custom_class=»normal»]D[/dropcap]ubrovnik ligger langs en smal, klippefull kystlinje, med de nakne Dinariske alpene på den ene siden og Adriaterhavet på den andre. Den Unesco-beskyttede byen er et kjent tursitmål og hele verden, og ikke minst her i Norge.

Går neste reise til Dubrovnik? Her finner du tipsene!

5 fine reisetips til Dubrovnik

#1 Dubrovniks bymur

OVeralt fra den 25 meter høye bymuren som omkranser Dubrovnik er det panoramautsikt. Bymuren er forskanset med tre runde og tolv firkantede tårn, fem bastioner, to utvendige hjørenfestninger og festningen Sv. Ivan.

Dubrovnik

Fra bymuren i Dubrovnik. Foto: Mette S. Fjeldheim

#2 Hovedgaten Stradun

Selve livsnerven i Dubrovnik, hvor vi også finner noe nav barokkbyens mest prominente byggerker, og det er her fra man bestiger bymuren.

#3 Sponza-palasset

Under Republikken Dubrovniks storhetstid som handelsmak og bystat måtte alle kjømenn innom det flotte Sponza-palasset – byens tollhus. U dag fugnerer palasset som statsarkiv og museum for Dubrovniks forsvarere.

Dubrovnik by night

#4 Bystranden Banje

Banje er er Dubrovniks bystrand, som har fin beliggenhet rett til venstre for Ploce-porten. Stranden har rykte på seg for å være de rike og suksessfulles foretrukne fluepapir.

#5 Rektorpalasset

Mini-Dogepalasset ble oppført som bolig for bystatens skriftende rektorer og sete for Dubrovniks regjering. Bygningen ble tegnet av Onofrio de la Cava i annen halvdel av 1500-tallet, og huser i dag Dubrovniks museum.

 

Disse og mange flere reisetips finner du i reiseguiden Turen går til Kroatia