10 ting å gjøre med bestefar i vinterferien

bestefarIllustrasjon: Elisabeth Moseng

[dropcap custom_class=»normal»]P[/dropcap]laner i vinterferien? Ta en titt på Bestefarboka. Den perfekte boka til alle som har en bestefar eller til deg som er bestefar.

[spacer]

[spacer]

[spacer]

#1 På tide å leke cowboy og indianer igjen!

Finn granbar og bygg en hytte i skogen. Når dere er slitne og trenger en pause kan dere tenne opp et bål og koke kaffe og grille pølser, eller bare varme dere når dere spiser nistematen.

#2 Bestefar går i barnehagen!

La bestefar kjøre eller hente i barnehagen en dag. Det er stor stas for bestefar, barnebarn og alle de andre i barnehagen!

#3 På oppdagelsesferd!

Dra på oppdagerferd i eget nærmiljø. Ta en tur med bussen, båten eller toget til et sted det er lenge siden dere har vært.

#4 På skattejakt.

Åpne garasjedøra, loftsdøra eller inviter inn i arbeidsrommet. Kanskje det er noe som skal repareres, males, smøres eller bygges?

#5 Vær inne en regnværsdag!

Lag favorittmaten med herlig dessert til. Alle kan hjelpe til med å rense, kutte og røre når middagen lages.

#6 Hvem vinner?

Å spille spill er veldig gøy – hvem vinner i vri-åtter? Eller i Monopol?

#7 Gode historier!

Sleng dere i sofaen og hør bestefar fortelle spennende historier fra gamle dager, hvilke rampestreker gjorde han når han var liten?

#8 Rydde i hagen.

Være med å plante noe som dere kan følge opp senere. På tide å sette ned tulipanløkene til neste vår?

#9 Vær ute!

Bruk naturen i nærmiljøet til å utforske og å lete etter blomster, bær og sopp. Eller kikke på fugler og innsekter. Langs sjøen eller vannet er det masse spennende skjell og steiner og rekved.

#10 Vinter på museet:

Sjekk hvilken utstilling det er på museene. Kanskje dere kan oppdage en ny kunstskatt sammen?

[spacer]

BESTEFARBOKA er full av praktiske råd, gode refleksjoner og kloke tanker om hva det innebærer å være bestefar. Vegard Vandvik som har ni barnebarn, løfter engasjert fram hver bestefars unike verktøykasse. Det er ikke bare hammer og skruer i den, men også omsorg, høytlesning og klovneneser. Noen ganger er det mer enn nok bare å være sammen, andre ganger har bestefar nok energi til både turer og snekring. For mange er det å være bestefar det mest naturlige i verden, mens andre er litt mer rådville og spør: «Hva kan jeg egentlig gjøre?». Vegard Vandvik sier i stedet: «Hva vil du gjøre? Det finnes ingen grenser for hva du kan finne på! Vi kan være en som lytter, trøster, hjelper, oppmuntrer og veileder og ikke minst en kamerat.»

Boken er illustrert av Elisabeth Moseng.

[spacer]

[spacer]